ALBASAT
Actualitate Societate

UE va acorda 31 mln euro pentru programul UE4Moldova: Integrare și Stabilitate

Comisia Europeană va acorda 31 de milioane de euro în cadrul programului „UE4Moldova: Integrare și Stabilitate”. Guvernul a aprobat inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare cu Comisia Europeană, transmite IPN

„În calea noastră de integrare în Uniunea Europeană, continuăm implementarea reformelor prioritare, iar prin semnarea acordului, Comisia Europeană vine în susținerea acestui efort. Vom consolida cooperarea noastră bilaterală în mai multe domenii, cu accent pe dezvoltarea economică, agricultură, securitate și bună guvernare”, a declarat secretarul general al Guvernului, Artur Mija.

Programul va sprijini reziliența, redresarea și reformele prioritare în Republica Moldova, în conformitate cu Agenda de Asociere 2021-2027 și procesul de aderare a țării la Uniunea Europeană. Din acest sprijin financiar, 10 milioane de euro sunt pentru îmbunătățirea capacităților naționale în ceea ce privește amenințările de securitate și provocările migrației. Alte 10 milioane sunt pentru sectorul agricol, iar 11 milioane de euro vor fi valorificați în contextul implementării reformelor din domeniile managementului finanțelor publice, justiției, concurenței, muncii și eficienței energetice.

Acordul va avea un termen de implementare de 72 de luni de la data intrării acestuia în vigoare.

Related posts

Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra amenzilor pentru nerespectarea măsurilor antiepidemice

Albasat

Cod galben de răcire bruscă a vremii

Albasat

Maia Sandu: Platforma de Sprijin vine cu un îndemn ferm pentru țările puternice să participe la transformarea Moldovei

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment