Nisporeni Societate

Un adolescent dint-un sat din raionul Nisporeni a căzut de pe un pilon electric. Băiatul s-a accidentat grav şi a fost internat în spital

Distracţie periculoasă pentru un grup de copii! Un adolescent de 16 ani din comuna Valea-Trestieni a căzut de pe un pilon electric din beton armat în timp ce se juca cu amicii. Incidentul a avut loc în data de 24 aprilie, în jurul orei 20.45. Băiatul a pus pariu cu prietenii săi că poate să se urce pe stâlp fără echipament de protecţie. Fără să se gândească la consecinţe, acesta s-a căţărat pe pilon la o înălțime de 9 metri, însă s-a dezechilibrat, iar în rezultat a căzut  la pământ peste niște pietre pe partea dreaptă a corpului.

Unul din martorii accidentului a chemat imediat o femeie  ce locuia în  apropiere, care văzând în ce stare se află băiatul a apelat la serviciul de urgență 112.

Sosiți la fața locului medicii de pe ambulanţă i-au acordat victimei primul ajutor și au transportat-o la secția de chirurgie-traumatologie a spitalului raional, unde a fost internată având o fractură a oaselor bazinului.

ALEXANDRU CIUŞ, VICEDIRECTORUL SPITALULUI RAIONAL NISPORENI: “Pe data de 24 aprilie, aproximativ la ora 10, seara, s-a adresat cu serviciul de urgenţă, un minor de 16 ani, după ce a căzut de pe un pilon de electricitate, de la o înălţime de aproximativ 9 metri. După ce a fost examinat, s-a stabilit diagnosticul de fractura oaselor bazinului, fără deplasarea fragmentului. Pacientul a  fost internat în Secţia Chirurgie-Traumatologie pentru tratament. La moment pacientul se află la tracţie scheletală şi urmează tratamentul indicat de medicul traumatolog.”

Potrivit medicilor starea de sănătate a băiatului este de gravitate medie uşoară. Acesta va sta internat în spital timp de o săptămână, după care va primi tratament ambulator.

ALEXANDRU CIUŞ, VICEDIRECTORUL SPITALULUI RAIONAL NISPORENI RAIONAL NISPORENI: “Starea pacientului este de gravitate medie uşoară, dar stabilă.  El va sta aproximativ 7-8 zile după care iarăşi va urma tratament ambulator până la două luni, conservativ, adică o să aibă un regim de restricţii de efort fizic.”

Acest accident s-a produs în urma mai multor încălcări grave a regulilor de securitate în zona de protecție a rețelelor electrice și a unui comportament riscant, inclusiv a neconștientizării pericolului iminent de cădere de la înălțime și chiar de electrocutare.

 

 

 

 

Related posts

Две женщины из Дрокии были задавлены пьяным водителем

Albasat

3 287 140 человек зарегистрированы в Государственном реестре избирателей

Albasat

Cursul valutar oficial la 07.04.2020

Albasat