ALBASAT
Societate

Un cetățean ucrainean a fost oprit cu bani nedeclarați pe Aeroportul Chișinău

Un ucrainean de 41 de ani, pasager al rutei „Chișinău – București”, a fost oprir cu 50 de mii de dolari nedeclarați pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit Poliției de frontieră, în urma controlului de securitate, în bagajul de mână al cetățeanului din Ucraina au fost depistați 50 000 de dolari care nu au fost declarați organului vamal. Pasagerul a declarat că nu a cunoscut procedura de scoatere a mijloacelor financiare din Republica Moldova. Cazul a fost transmis Direcției urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal pentru continuarea cercetărilor, transmite IPN.

Conform reglementărilor în vigoare, echivalentul sumelor de peste 10 mii de euro sunt supuse declarării obligatorii. În cazul depistării numerarului care depășește pragul valoric de 10 mii de euro, persoanele care nu l-au declarat sunt sancționate contravențional sau penal, după caz, iar diferența nedeclarată poate fi confiscată.

Related posts

Число погибших от COVID-19 достигло 116 человек

Albasat

Bloomberg: Mai multe țări fac stocuri de alimente, de teama creșterii prețurilor

Albasat

Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, începând cu 12 octombrie 2020

Albasat

Leave a Comment