Portal de știri
Societate

Un copil de doi ani a căzut în gol de la etajul trei al unui bloc din capitală

Un copil de doi ani a ajuns la spital după ce a căzut de la etajul trei al unui bloc de locuit amplasat în sectorul Buiucani al capitalei. Preliminar, s-a constatat că mama, o femeie de 28 de ani, și-a lăsat copilul în cameră și a mers pentru câteva clipe la bucătărie, timp în care acesta a urcat pe geam și, sprijinindu-se de plasa anti-tânțar, a căzut în gol, transmite IPN.

Direcția de poliție a capitalei precizează că la fața locului s-a deplasat grupa operativă și un echipaj medical. Copilul a fost preluat de medici și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Pe cazul dat a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Oamenii legii vin repetat cu un apel către părinți să manifeste prudență sporită pentru că, odată cu încălzirea timpului, geamurile sunt lăsate deschise. „Asigurați-vă că micuții nu au acces la geam, montați dispozitive speciale pentru blocarea geamurilor și nu lăsați copiii nici pentru un moment fără supraveghere”, se arată într-un comunicat de presă.

Adulții nu trebuie să lase copiii singuri în cameră atunci când aerisesc încăperea sau și mai bine ar fi să iasă cu ei la plimbare în acest moment. La fel, este indicat să fie utilizat sistemul de deschidere a geamului pe verticală – de sus în jos. Adulții trebuie să nu permită copiilor accesul la balcon, pentru că acest loc reprezintă un pericol. Scaunele, mesele sau dulapurile nu trebuie puse la balcon sau lângă fereastră, deoarece copiii pot urca pe ele şi pot cădea de la înălțime.

Related posts

Cursul valutar oficial la 18.05.2022

Albasat

Oфициальный курс валюты на дату 13.06.2020

Albasat

Modul de calculare a indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă

Albasat

Leave a Comment