ALBASAT
Actualitate Societate

Un judecător a fost plasat în arest la domiciliu, iar altul – sub control judiciar

Unul dintre cei patru judecători cercetați penal și perchiziționați acum câteva zile a fost plasat în arest preventiv pentru un termen de 30 zile. Este vorba despre magistratul de la Judecătoria Chișinău. Totodată, judecătorul de la Curtea de Apel Chișinău a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, transmite IPN.

În cazul magistratului de la instanța de apel, demersul procurorului privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu a fost admis parțial, fiind dispusă măsura preventivă liberarea provizorie sub control judiciar.

Contactată de IPN cu privire la un eventual recurs în cazul aplicării controlului judiciar, dar și cu privire la ceilalți doi judecători, Procuratura Anticorupție a precizat că va reveni cu detalii ulterior.

La începutul săptămânii, Consiliul Superior al Magistraturii a admis sesizările procurorului general interimar dând acordul pentru efectuarea unor acțiuni de urmărire penală, inclusiv aducerea silită, reținerea, arestarea și percheziția în privința a patru judecători. Magistrații sunt de la Judecătoria Chișinău și de la Curtea de Apel Chișinău. Doi dintre ai au fost reținuți în ziua perchezițiilor.

Magistrații sunt cercetați penal pentru corupere pasivă și trafic de influență, în acest sens fiindu-le adusă la cunoștință ordonanța de recunoaștere în calitate de bănuit.

Related posts

6.000 de persoane au fost arestate în urma protestelor din Belarus, a anunțat ministrul de Interne

Albasat

Igor Dodon: Șor, Candu și poate Plahotniuc stau în spatele deciziilor CC

Albasat

Cursul valutar oficial la 31.08.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment