Nisporeni Societate

Un nou caz de coronavirus, în raionul Nisporeni. Persoana infectată este internată la Spitalul Raional

Încă un caz de coronavirus a fost confirmat, în raionul Nisporeni, astfel bilanțul ajunge la 4 persoane. Un tânăr, în vârstă de 27 de ani, din satul Bălăureşti a fost infectat cu COVID-19 în timp ce s-a aflat în Anglia. Acesta  a revenit acasă cu soţia şi copilul său, cu un avion, în data de 25 martie.

 ALEXANDRU CORNEI, ŞEFUL DIRECŢIEI CENTRUL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ UNGHENI: “Per raionul Nisporeni, pînă la ora actuală şi vorbim aici de data 03.04.2020, ora 13:00, avem  4 cazuri confirmate cu infecţia COVID-19. Primele două cazuri sunt din satul Marinici, al treilea caz confirmat este din satul Soltăneşti şi respectiv al patrulea confirmat, este din satul Bălăureşti, raionul Nisporeni. Toate patru cazuri, sunt cazuri de import. Toate sunt persoane de gen masculin, cu vârstele cuprinse între 27 şi 39 de ani. Primele două sunt cazuri de import din Franţa şi respectiv, ultimele două sunt cazuri de import din Anglia. “

Acum, bărbatul se află internat la Spitalul Raional Nisporeni. De asemenea, soţia şi copilul au fost spitalizaţi, la data de 2 aprilie, fiind suspectaţi de infecţie.

ALEXANDRU CORNEI, ŞEFUL DIRECŢIEI CENTRUL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ UNGHENI:  “Ultima persoană diagnosticată pozitiv cu infecţia COVID-19, din satul Bălăureşti, conform fişei epidemiologice, s-a întors în ţară cu o rută charter împreună cu familia. Vorbim aici de soţia şi copil, la data de 25.03.2020. S-au autoizolat la domiciliu şi la data de 02.04. 2020 au fost internaţi la Spitalul Raional Nisporeni.”

La ora actuală, în raionul Nisporeni sunt trei persoane suspecte de infectare, iar acestea se afă internate la Spitalul Raional Nisporeni.

ALEXANDRU CORNEI, ŞEFUL DIRECŢIEI CENTRUL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ UNGHENI: “Soţia şi copilul sunt cu statut de persoane suspecte şi per raion, la moment avem trei persoane suspecte. Aşteptăm rezultatele de laborator, care vor confirma sau infirma infecţia cu COVID-19. Toate persoanele, care au venit cu ruta respectivă, care s-a întos din Anglia, toate sunt luate la evidenţă şi toate se află sub monitorizare de către medicul de familie prin intermediul telefonului şi cu ajutorul poliţiei.  Aici, vreau să fac un apel repetat către populaţie: Staţi acasă! Nu vă supuneţi riscului atât pe dvs, cât şi pe cei din jur.”

La moment, în R. Moldova sunt 505 cazuri confirmate de COVID-19, între care  62 de persoane se află în stare gravă, 221 – gravitate medie, iar 158 de pacienţi sunt în stare satisfăcătoare. Totodată, 26 de persoane s-au vindecat, însă 6 au fost răpuse de infecţie. Datele Ministerului Sănătății mai arată că 32 de persoane din Transnistria au fost diagnosticate cu coronavirus.

 

 

Related posts

Volkswagen vrea să renunțe la 5.000 de angajați în Germania. Constructorul se concentrează pe mașinile electrice

Albasat

Toată populația Bucureștiului va fi testată pentru coronavirus. Nelu Tătaru: Vor urma și celelalte orașe

Albasat

Guvernul a instituit Consiliul consultativ de sănătate publică în contextul COVID-19

Albasat