Actualitate

Un nou cutremur resimțit în Republica Moldova

Un nou cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter s-a produs în această dimineață, 2 august, în jurul orei 05.32, în regiunea Vrancea. Cutremurul a fost resimțit și în Republica Moldova, în special în zona de centru și sud a țării.

Șeful Centrului de Seismologie Experimentală al Institutului de Geologie şi Seismologie din Chişinău, Ion Ilieş, a declarat pentru IPN că acest cutremur a fost puțin mai pronunțat de cât cel înregistrat în amiaza zilei de marți. Seismul de astăzi dimineața s-a produs la o adâncime de 124 de kilometri. La Chișinău intensitatea seismică a fost de până la 3 grade pe o scară de 12 grade. Ion Ilieș a menționat că asemenea cutremure nu prezintă niciun fel de pericol pentru oameni și pentru construcții. Cel mai probabil, seismul a fost resimțit, în special de persoanele care nu dormeau în acel moment.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Contactată de IPN, Liliana Pușcașu, ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, a declarat că serviciile operative nu au raportat distrugeri sau situații de urgență în urma cutremurului, iar apeluri la 901 în acest sens nu au parvenit.

Cel mi recent cutremur resimțit și în Republica Moldova a avut loc în amiaza zilei de marți, 1 august, acesta fiind cu o magnitudine de 4,6 grade pe scara Richter . La Chișinău intensitatea seismică a fost de circa 3 grade. În luna iulie au mai avut loc cutremure, unul dintre care cu magnitudinea de 3,1 grade .Un seism mai puternic a avut loc la mijlocul lunii mai, având magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter.

Potrivit specialiștilor, pericol pentru viață în zona în care ne aflăm ar avea un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, produs la o adâncime de 60-200 de kilometri.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

(VIDEO/FOTO) UN TÂNĂR DIN NISPORENI, STABILIT ÎN CANADA A ANIMAT LUCEAFĂRUL ÎN 3D

AlbasatTV, Nisporeni

(GALERIE FOTO) Un bărbat a intrat într-un magazin din Nisporeni, a spart un terminal de plăţi, a luat banii din el şi a fugit.

AU FOST DESEMNATI CEI MAI BUNI ANTREPRENORI DIN NISPORENI

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment