ALBASAT
Fără categorie

Un nou guvernator la BNM va fi numit până la sfârșitul săptămânii viitoare

Candidatul potrivit pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei urmează să fie identificat, astfel încât, până la sfârșitul săptămânii viitoare, până la sfârșitul mandatului actualului legislativ, să fie numit un guvernator la BNM. Declarația aparține președintelui Parlamentului, Andrian Candu, transmite IPN.

„Săptămâna viitoare voi depune toate eforturile, și în discuții cu colegii din Parlament, din Guvern, în discuții cu organismele internaționale cu care cooperăm, ca să identificăm acel candidat și să trecem la procedura legală de numire a noului guvernator”, a declarat pentru presă șeful legislativului, menționând că standardele și nivelul de performanță, nivelul de profesionalism și de integritate sunt foarte înalte pentru această funcție.

Președintele Parlamentului a mai spus că s-au vehiculat multe în spațiul public și în presă referitor la motivele demisiei guvernatorului, ajungându-se și în extreme. Însă motivele sunt strict de ordin personal. Iar misiunea pe care și-a asumat-o când a acces în această funcție a îndeplinit-o cu succes.

Cât ține despre declarația sa făcută în plenul Parlamentului, precum că Sergiu Cioclea este pregătit pentru o altă funcție, Andrian Candu a spus că fost vorba despre o glumă. Însă, a precizat că, reieșind din profesionalismul guvernatorului, acesta s-ar putea regăsi în orice funcție și în orice calitate.

La începutul săptămânii curente, guvernatorul BNM și-a anunțat demisia, din data de 30 noiembrie. Potrivit lui Sergiu Cioclea, la baza deciziei sale au stat motive personale. În ședința de vineri, Parlamentul a aprobat cererea guvernatorului.

Related posts

Doi tineri au murit într-un accident produs pe traseul M-1 Chișinău-Dubăsari

AlbasatTV, Nisporeni

La Președinție a fost aprobat Planul de deoligarhizare

AlbasatTV, Nisporeni

Peste 32 de mii de cadouri vor ajunge în grădinițele din Chișinău

AlbasatTV, Nisporeni

A fost inaugurat primul Incubator Municipal de Afaceri

AlbasatTV, Nisporeni

Moldova și România parafează interconectarea sistemelor naționale de energie și gaze

AlbasatTV, Nisporeni

Urmărește în direct: Prima ședință a Consiliului Raional Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 07.12.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Japonia oferă Moldovei un grant pentru susținerea fermierilor

AlbasatTV, Nisporeni

Arta cu inimă: târg caritabil la Centrul de Tineret Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Măsuri de alfabetizare mediatică în lupta cu dezinformarea, discutate la un forum regional la Chișinău

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment