Portal de știri
Fără categorie

Un nou guvernator la BNM va fi numit până la sfârșitul săptămânii viitoare

Candidatul potrivit pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei urmează să fie identificat, astfel încât, până la sfârșitul săptămânii viitoare, până la sfârșitul mandatului actualului legislativ, să fie numit un guvernator la BNM. Declarația aparține președintelui Parlamentului, Andrian Candu, transmite IPN.

„Săptămâna viitoare voi depune toate eforturile, și în discuții cu colegii din Parlament, din Guvern, în discuții cu organismele internaționale cu care cooperăm, ca să identificăm acel candidat și să trecem la procedura legală de numire a noului guvernator”, a declarat pentru presă șeful legislativului, menționând că standardele și nivelul de performanță, nivelul de profesionalism și de integritate sunt foarte înalte pentru această funcție.

Președintele Parlamentului a mai spus că s-au vehiculat multe în spațiul public și în presă referitor la motivele demisiei guvernatorului, ajungându-se și în extreme. Însă motivele sunt strict de ordin personal. Iar misiunea pe care și-a asumat-o când a acces în această funcție a îndeplinit-o cu succes.

Cât ține despre declarația sa făcută în plenul Parlamentului, precum că Sergiu Cioclea este pregătit pentru o altă funcție, Andrian Candu a spus că fost vorba despre o glumă. Însă, a precizat că, reieșind din profesionalismul guvernatorului, acesta s-ar putea regăsi în orice funcție și în orice calitate.

La începutul săptămânii curente, guvernatorul BNM și-a anunțat demisia, din data de 30 noiembrie. Potrivit lui Sergiu Cioclea, la baza deciziei sale au stat motive personale. În ședința de vineri, Parlamentul a aprobat cererea guvernatorului.

Related posts

Anastasia Gracheva a câștigat turneul internațional la patinaj artistic

AlbasatTV, Nisporeni

Maia Sandu cere comunităţii internaţionale să-şi sporească presiunile asupra Rusiei, după noile atacuri cu rachete asupra Ucrainei

AlbasatTV, Nisporeni

Capsula Orion şi-a început călătoria de întoarcere spre Terra

AlbasatTV, Nisporeni

În localitatea Marinici s-a construit o fântână arteziană

AlbasatTV, Nisporeni

Au început lucrările de reconstrucție a Casei Naționale din Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Europa va intra în recesiune la iarnă. Anunțul comisarului pentru economie

AlbasatTV, Nisporeni

Programul USAID Comunitatea Mea a anunțat selectarea partenerilor noi

AlbasatTV, Nisporeni

Ministerul Economiei a anunţat măsuri de eliminare a birocrației pentru antreprenori

AlbasatTV, Nisporeni

Sute de benzinării din Ungaria au rămas fără carburanți din cauza plafonului introdus de Viktor Orban

AlbasatTV, Nisporeni

Peste 4000 de șoferi, sancționați pentru încălcări în trafic, în zilele de odihnă

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment