ALBASAT
Societate

Un pacient de 90 de ani, primul deces cauzat de coronavirus, în Belgia

Un pacient în vârstă de 90 de ani a murit în Belgia din cauza infectării cu noul coronavirus, primul deces din această ţară asociat cu epidemia de COVID-19, au anunţat miercuri autorităţile, scrie Agerpres.

„În ciuda calităţii îngrijirilor oferite de echipele medicale, un pacient de 90 de ani a decedat”, a declarat Maggie de Block, ministrul federal al Sănătăţii, într-un comunicat comun transmis alături de responsabilul omolog al oraşului Bruxelles.

Cei doi oficiali au prezentat condoleanţe apropiaţilor victimei şi au lăudat eforturile echipelor medicale care s-au ocupat de acest pacient într-o unitate medicală din capitala belgiană.

Potrivit celui mai recent bilanţ, comunicat marţi dimineaţă, în Belgia au fost confirmate 267 de cazuri de infectare.

„Nu există o creştere exponenţială a numărului de cazuri”, a mai menţionat ministrul federal al Sănătăţii, subliniind totodată că afecţiunea are o răspândire ”locală” pe teritoriul belgian şi că ”noi cazuri urmează să fie depistate în zilele ce vor urma”.

Premierul Belgiei, Sophie Wilmes, a anunţat marţi seară noi măsuri pentru gestionarea propagării COVID-19 în această ţară. Şcolile rămân deschise, dar excursiile şcolare sunt sistate. Guvernul recomandă totodată interzicerea evenimentelor în spaţii închise la care participă mai mult de 1.000 de persoane.

Related posts

Cod portocaliu de vânt puternic

Albasat

Biroul Migrație și Azil va fi reorganizat în Inspectoratul General pentru Migrație

AlbasatTV, Nisporeni

Franța prelungește restricțiile și de sărbători. Mici derogări pentru Crăciun, dar Revelion în casă

Albasat

Leave a Comment