ALBASAT
Jurnalul sănătății Societate

Un pumn de nuci poate reduce apariţia bolilor de inimă

Nucile sunt cunoscute pentru conţinutul de figre şi grăsimi bune, dar mai ales pentru faptul că sunt ideale pentru sănătatea inimii. Numeroase studii au demonstrat că acestea pot duce la sccăderea risclui apariţiei bolilor cardiovasculare. Însă, acestea nu sunt singurele afecţiuni pe care le putem evita în urma consumului de nuci.

Un grup de cercetători internaţionali au publicat în jurnalul BMC Medicine o lucrare în care au fost analizate alte 29 de studii despre nuci şi beneficiile pentru sănătate. Lucrarea conţine datele a peste 800.000 de persoane, iar astfel s-au descoperit beneficii uluitoare.

Persoanele care consumau un pumn de nuci, adică 20g de nuci, indiferent că este vorba de alune, nuci, nuci pecan sau migdale, aveau un risc scăzut cu 30% de a se confrunta cu bolile de inimă comparativ cu persoanele care nu consumau deloc. De asemenea, au descoperit un risc scăzut cu 15% de a dezvolta cancer şi 22% de moarte prematură din orice cauză. Totodată, persoanele care mâncau nuci cu regularitate scădeau riscul de a deceda din cauza bolilor respiratorii, iar riscul de a se confrunta cu diabet era scăzut cu aproximativ 40%.

Beneficiile au fost întâlnite atât în rândul femeilor, cât şi al bărbaţilo, indiferent de tipuri de nuci consumate.

Nucile şi beneficiile lor

Cel mai probabil, nucile au acest efect datorită conţinutului de fibre, nutrienţi şi antioxidanţi şi, deşi conţin multe calorii şi grăsimi, vorbim de grăsimi sănătoase care scad riscul de apariţie a bolilor de inimă. De asemenea, conţinutul crescut de fibre şi proteine pot ajuta la reducerea greutăţii în plus prin scăderea apetitului. Pentru că sunt bogate în antioxidanţi, luptă împotriva deteriorării celulelor care pot declanşa apariţia cancerului.

Chiar dacă au fost persoane care au consumat zilnic mai mult de 20 de grame de nuci, procentul cu care riscurile de dezvoltare a anumitor boli au fost mai mici nu au suferit modificări.

Related posts

Percheziții la cel mai mare importator de carne. Comercializa carne infestată

AlbasatTV, Nisporeni

Legea prin care SIS a trecut în subordinea Parlamentului, neconstituțională

Albasat

Cursul valutar oficial la 23.01.2021

Albasat

Leave a Comment