Societate

Ursula von der Leyen: UE sprijină Moldova să facă față crizei energetice

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a arătat mulțumită de convorbirea telefonică pe care a avut-o cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Ea a făcut o postare pe Tweeter, în care a specificat: „Bună convorbire telefonică cu Maia Sandu. Suntem în contact regulat pentru a ajuta Moldova să facă față problemei sale de aprovizionare cu gaze. UE este alături de Moldova. Experții noștri sunt la fața locului pentru a ajuta în situația creată. În prezent, analizăm măsuri suplimentare de sprijin”, notează IPN.

Pe de altă parte, într-un comunicat emis de Președinția Republicii Moldova este prezentată declarația șefei statului. „Uniunea Europeană a fost întotdeauna alături de cetățenii Republicii Moldova – și în momente bune, și în momente mai grele. Suntem recunoscători pentru tot sprijinul oferit de Uniunea Europeană în gestionarea crizei aprovizionării cu gaze naturale”, a menționat după conversația telefonică Maia Sandu.

Subiectul discuției s-a axat pe problema aprovizionării cu gaze naturale, cu care se confruntă Republica Moldova. Șefa statului i-a mulțumit pe această cale Președintei Comisii Europene pentru susținerea oferită în gestionarea crizei, dar și pentru mobilizarea experților UE la rezolvarea acestei situații.

Printre alte subiecte abordate în cadrul discuției se numără și ritmul implementării reformelor de către Republica Moldova, dar și sprijinul oferit de Uniunea Europeană, atât în gestionarea pandemiei, cât și în redresarea economică.

Related posts

Restricții de circulație pe M1 Frontieră cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina

Albasat

Creștinii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Ilie

Albasat

Femeile și bărbații nu au aceleași oportunități în raporturile de muncă, studiu

Albasat

Leave a Comment