ALBASAT
Actualitate Societate

Va fi creat Centrul Național de Cercetare și Producere a Semințelor

În Republica Moldova va fi creată instituția publică Centrul Național de Cercetare și Producere a Semințelor. Noua entitate va fi responsabilă de efectuarea cercetărilor științifice în scopul asigurării siguranței și securității alimentare a țării, transmite IPN.

Potrivit unui proiect aprobat de Guvern, Centrul Național de Cercetare și Producere a Semințelor va fi înființat prin reorganizarea Institutului de Fitotehnie „Porumbeni”, cu preluarea funcțiilor de la Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția”.

„Soiurile și hibrizii autohtoni posedă potențial de producție sporit, au o rezistență mai mare la condițiile de secetă din țara noastră și reprezintă soluția optimă pentru a obține producția scontată. Însă sectorul autohton de producere a materialului semincer de categorii biologice superioare este în stagnare și nu poate face față concurenței producătorilor din străinătate”, a menționat vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al agriculturii și industriei alimentare. Potrivit ministrului, reforma va soluționa problemele ce împiedică dezvoltarea și modernizarea ramurii de producere a semințelor.

Centrul Național de Cercetare și Producere a Semințelor va avea un efectiv-limită de 175 de unități de personal.

Related posts

Persoanele cu forme uşoare de COVID-19 nu vor mai fi internate

Albasat

Răspunsul Procuraturii la adresarea ce-l viza pe deputatul Iurie Reniță

Albasat

E nevoie de individualizarea răspunderii în cazul conflictului de interese, expert juridic

Albasat

Leave a Comment