Portal de știri
Societate

Vânzările de pastile de iod au explodat în Rusia, după amenințările lui Putin privind folosirea armelor nucleare

Amenințările voalate ale președintelui Vladimir Putin cu utilizarea armelor nucleare în războiul din Ucraina au alimentat creșterea uriașă a cererii de tablete de iod în Rusia, relatează site-ul de știri RBC, potrivit The Moscow Times.

Vânzările de iodură de potasiu în farmaciile din Rusia au crescut cu 150% din 24 februarie, de când Moscova și-a lansat invazia în Ucraina, și până în prezent, arată datele agenției de marketing farmaceutic DSM Group.

În total, peste 850.000 de cutii de iodură de potasiu, în valoare de aproximativ 115,2 milioane de ruble (1,88 milioane de dolari) au fost vândute în Rusia între lunile ianuarie și octombrie ale acestui an. Compusul chimic este utilizat în caz de expunere la radiații și acționează blocând glanda tiroidă să absoarbă iodul radioactiv eliberat de obicei în cazul unei urgențe nucleare.

Yandex, cel mai popular motor de căutare din Rusia, a înregistrat o creștere de șapte ori a numărului de căutări pentru iodură de potasiu în septembrie. Alte medicamente care atenuează efectele radiațiilor au înregistrat o creștere similară față de luna septembrie a anului trecut.


Related posts

Cursul valutar oficial la 31.12.2020

Albasat

91 de deputați participă la ședința de constituire a Parlamentului

Albasat

Cel puțin 29 de persoane au murit în China după ce un restaurant s-a prăbușit în timp ce un bătrân își serba ziua de naștere

Albasat

Leave a Comment