ALBASAT
Societate

Versiunile referitoare la presupusul atac terorist prezentate de Tiraspol nu sunt probate, declarație

Versiunile referitoare la presupusul atac terorist prezentate de Tiraspol „nu sunt probate în modul stabilit de lege, poartă un caracter speculativ și nu reflectă investigații”. Declarații în acest sens au fost făcute de către reprezentanții Biroului politici de reintegrare pentru Radio Europa Liberă, citat de IPN.

Chișinăul a solicitat Tiraspolului, prin canalul de corespondență al reprezentanților politici, să prezinte informații detaliate despre presupusul atac terorist dejucat și să transmită persoanele reținute „sub răspunderea organelor naționale de drept, în vederea desfășurării investigațiilor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare”, anunță Biroul.

Solicitarea Chișinăului nu a fost însă satisfăcută. „Respectiv, persistă suspiciuni privind veridicitatea versiunilor prezentate de Tiraspol în spațiul public”, comentează reprezentanții Biroului politici de reintegrare.

Pe 9 martie, așa-numitul minister al securității de stat din regiunea transnistreană a anunțat că ar fi prevenit un „atac terorist” împotriva mai multor „oficiali” din republica nerecunoscută, care ar fi fost pregătit la indicația Serviciului de Securitate al Ucrainei. Autoritățile de la Kiev au respins acuzațiile, calificându-le drept o provocare regizată de Moscova, care „a ocupat și controlează” regiunea transnistreană. Chișinăul a declarat că nu deține astfel de informații.

Related posts

INSP desfășoară, la Nisporeni și Ungheni, operațiunea „Pietonul”

AlbasatTV, Nisporeni

Un microbuz s-a prăbușit de pe un pod la Ungheni. Un bărbat a murit

Albasat

Vasile Bolea: Starea economiei se va vedea cel mai bine la sfârșitul anului

Albasat

Leave a Comment