ALBASAT
Actualitate Societate

Vicepremierul Popescu la Paris: Apreciem sprijinul constant al Franței

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, a reiterat la Paris aprecierea pentru sprijinul constant pe care Franța îl acordă Republicii Moldova. Șeful diplomației moldovenești a susținut un discurs în cadrul Adunării Naționale a Franței, alături de mai mulți oficiali francezi, transmite IPN.

„Am menționat despre suportul în organizarea Summitului Comunității Politice Europene din 1 iunie și sprijinirea acordului privind reducerea tarifelor pentru roaming. Am subliniat, totodată, despre importanța Platformei de Sprijin pentru Moldova, inițiată de Franța, România și Germania. Datorită acesteia, țara noastră a reușit să depășească multiplele crize generate de războiul injust al Federației Ruse împotriva Ucrainei”, a declarat Nicu Popescu, citat într-un comunicat de presă al MAEIE.

În cadrul discursului, ministrul de externe a evidențiat importanța și modalitățile de accelerare a aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, precum și despre progresele înregistrate de țara noastră în implementarea celor nouă recomandări formulate de Comisia Europeană.

Totodată, în marja conferinței, șeful diplomației Republicii Moldova a avut ocazia să se întâlnească cu președinta Adunării Naționale, Yaël Braun-Pivet, căreia i-a mulțumit pentru primirea în forul legislativ al Franței.

La fel, ministrul Popescu s-a văzut cu un grup de senatori, condus de președintele Comisiei afaceri europene, Jean-Francois Rapin. În acest sens, a fost salutată intensificarea dialogului politic la nivel parlamentar și a fost exprimat interesul Republicii Moldova de a aprofunda relațiile comerciale, care deja sunt în creștere.

În comunicatul MAEIE se precizează că senatori francezi au apreciat în mod pozitiv progresul pe care l-a realizat țara în procesul de aderare la Uniunea Europeană. „Această recunoaștere a eforturilor noastre ne motivează să continuăm reformele și să avansăm în parcursul nostru european”, a notat vicepremierul.

Related posts

Trei morți și mai mulți răniți într-un atac brutal cu cuțitul, în Reading. Un bărbat din Libia a fost reținut

Albasat

Ministrul justiției rămâne în funcție. Moțiunea simplă a picat

AlbasatTV, Nisporeni

Ţările baltice nu mai importă gaze naturale din Rusia

Albasat

Leave a Comment