Actualitate

(VIDEO/FOTO) INCENDIU DE PROPORȚII ÎN SATUL PĂRUCENI

O femeie din satul Păruceni, raionul Nisporeni a provocat un incendiu de vegetație. Femeia a dat foc la resturile vegetale, dar odată ce a aprins flăcările, acestea au scăpat de sub control. La faţa locului au venit pompieri care au reuşit să stingă flăcările după ore bune.

NICOLAE MUSTEAŢĂ SPECIALIST APĂRARE ÎMPOTRIVA INCENDIILOR: „La data de 11 aprilie 2018, a parvenit informația că în apropierea satului Păruceni arde vegetație uscată. Echipa de pompieri şi salvatori s-a deplasata la faţa locului, a localizat şi a înlăturat incendiul. În urma unei analize, s-a constatat că o persoană a dat foc gunoiului lăsându-l nesupravegheat, s-a constatat că aproximativ 25 de hectare de iarbă uscată au avut de suferit.”

 Incendiul de vegetație a izbucnit seara, pe 11 aprilie, focul a mistuit o suprafață de peste 25 de hectare de miriște.

ANDREI CÂRLIG, ŞEF INSPECTORATUL ECOLOGIC NISPORENI: „Este un prejudiciu foarte grav creat mediului. Persoana care a cauzat acest incendiu riscă o amendă de la 1200 de lei plus prejudiciu, care trebuie calculat la suprafața dată.”

 

 

În acest context, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează oamenii să nu aprindă vegetația uscată, întrucât în condiții de vânt focul se poate răspândi cu repeziciune pe spații extinse. Arderea gunoiului menajer și a stufului din apropierea bazinelor acvatice intensifică intervențiile pompierilor, iar echipajele se luptă ore în șir pentru localizarea focarelor.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

(GALERIE FOTO) ZIUA DRAPELULUI SĂRBĂTORITĂ LA NISPORENI

AlbasatTV, Nisporeni

Celulă de criză pentru accidentul în care au decedat șase moldoveni

AlbasatTV, Nisporeni

Vor fi puţine persoane care vor avea locuri de muncă stabile în viitor, dar nu toată lumea este pregătită se se recalifice. De ce tehnologia nu va putea înlocui niciodată mintea umană

Leave a Comment