ALBASAT
Fără categorie

(VIDEO/FOTO) Nisporeni sărbătorește Ziua Victoriei şi Ziua Europei

Oraşul Nisporeni a sărbătorit astăzi Ziua Victoriei şi Ziua Europei. Evenimentele dedicate zilei de 9 Mai au început la Monumentul Eroilor din centrul orașului. Aici, autoritățile locale au ţinut discursuri de mulţumire pentru veteranii războiului. Totodată, 9 mai este ziua istorică în care a fost pronunțată declarația Schuman, care a stat la baza creării Uniunii Europene. Despre aceste evenimente autoritățile de la Nisporeni, de asemenea, au vorbit.

Related posts

Peste 32 de mii de cadouri vor ajunge în grădinițele din Chișinău

AlbasatTV, Nisporeni

A fost inaugurat primul Incubator Municipal de Afaceri

AlbasatTV, Nisporeni

Moldova și România parafează interconectarea sistemelor naționale de energie și gaze

AlbasatTV, Nisporeni

Urmărește în direct: Prima ședință a Consiliului Raional Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 07.12.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Japonia oferă Moldovei un grant pentru susținerea fermierilor

AlbasatTV, Nisporeni

Arta cu inimă: târg caritabil la Centrul de Tineret Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Măsuri de alfabetizare mediatică în lupta cu dezinformarea, discutate la un forum regional la Chișinău

AlbasatTV, Nisporeni

Vadim Ceban: În primăvară tariful la gaz ar putea ajunge la 16-17 lei

AlbasatTV, Nisporeni

Acțiunile atacatorului de pe Aeroport se încadrează în infracțiuni cu caracter terorist, ex-vicedirector SIS

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment

Actualitate

(VIDEO/FOTO) NISPORENI SĂRBĂTOREŞTE ZIUA VICTORIEI ŞI ZIUA EUROPEI

Oraşul Nisporeni a sărbătorit astăzi Ziua Victoriei şi Ziua Europei. Evenimentele dedicate zilei de 9 Mai au început la Monumentul Eroilor din centrul oraşului. Aici, autorităţile locale au ţinut discursuri de mulţumire pentru veteranii războiului. Totodată, 9 mai este ziua istorică în care a fost pronunţată declaraţia Schuman, care a stat la baza creării Uniunii Europene. Despre aceste evenimente autorităţile de la Nisporeni, de asemenea, au vorbit.

 GRIGORE ROBU, PRIMARUL ORAŞULUI NISPORENI: „Dragii mei nisporeneni, v-am invitat astăzi să depunem un buchet de flori la cei care şi-au onorat cel mai de sus jurământ, jurământul de a apăra Patria. Aceasta urmează de a fi transmisă şi noilor generaţii, asta urmează să facem noi an de an, indiferent de culoarea politică care va veni la conducere, indiferent de anii care vor trece după noi, noi trebuie să comemorăm victimele celui de-al doilea război mondial.”

SERGIU SOCOCOL, VICEPREŞEDINTELE RAIONULUI NISPORENI: „Ziua de 9 mai este şi va rămâne pentru multe generaţii o zi crucială, e ziua memoriei, e ziua recunoştinţei. Cele peste 7 decenii nu au şters din memoria neamului acele evenimente triste, pentru că nu este familie în ţară şi nu va fi cel puţin un membru participant în războiul din 1939-1945.”

TATIANA GHEORGHIEV, PROFESOARA DE ISTORIE: „Memoria acelei perioade dramatice este tipărită nu doar în paginile istoriei ci şi în soartă multor familii, în sclipirile focului veşnic, dar şi în sufletele celor ce înţeleg tragedia acelor vremuri. Pentru noi basarabenii, tragedia a fost dublă, s-a tras frate în frate, de asta sunt importante nu doar memoria acelor ani dar şi lecţiile dure, scrise cu sânge pe care le-a oferit întregii omeniri cel de-al doilea război mondial.”

După partea oficială, oamenii au depus flori la monumental eroilor. Pe an ce trece, la 9 mai vin tot mai puţini veterani. Majoritatea dintre ei au în jur de 90 de ani.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

Tinerii din Găgăuzia au înființat cu sprijinul UE un centru de tineret

AlbasatTV, Nisporeni

Pentru a face față concurenței, singura soluție este ca micii producători să se unească, ministru

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 31.08.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment