ALBASAT
Fără categorie

(VIDEO/FOTO) Nisporeni sărbătorește Ziua Victoriei şi Ziua Europei

Oraşul Nisporeni a sărbătorit astăzi Ziua Victoriei şi Ziua Europei. Evenimentele dedicate zilei de 9 Mai au început la Monumentul Eroilor din centrul orașului. Aici, autoritățile locale au ţinut discursuri de mulţumire pentru veteranii războiului. Totodată, 9 mai este ziua istorică în care a fost pronunțată declarația Schuman, care a stat la baza creării Uniunii Europene. Despre aceste evenimente autoritățile de la Nisporeni, de asemenea, au vorbit.

Related posts

57 de profesori pleacă în România pentru un curs intensiv de formare profesională

AlbasatTV, Nisporeni

Creștinii ortodocși sărbătoresc Ispasul

AlbasatTV, Nisporeni

Șefa statului: Tragedia deportărilor e tragedia poporului nostru – nu o vom uita niciodată

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 13.06.2024

AlbasatTV, Nisporeni

Avertizarea meteorologică de ploi și vânt puternic rămâne în vigoare și pentru joi

AlbasatTV, Nisporeni

Mai multe organizații obștești îndeamnă cetățenii să aleagă calea europeană la referendum

AlbasatTV, Nisporeni

SUA aplică sancțiuni în privința Evgheniei Guțul pentru complicitate cu fugarul Șor

AlbasatTV, Nisporeni

Datele cu privire la dizabilitate vor fi colectate în mod centralizat

AlbasatTV, Nisporeni

A fost lansat Consiliul Național pentru Abilitare Economică și Egalitate de Gen

AlbasatTV, Nisporeni

Viitori medici și farmaciști au depus jurământul

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment

Actualitate

(VIDEO/FOTO) NISPORENI SĂRBĂTOREŞTE ZIUA VICTORIEI ŞI ZIUA EUROPEI

Oraşul Nisporeni a sărbătorit astăzi Ziua Victoriei şi Ziua Europei. Evenimentele dedicate zilei de 9 Mai au început la Monumentul Eroilor din centrul oraşului. Aici, autorităţile locale au ţinut discursuri de mulţumire pentru veteranii războiului. Totodată, 9 mai este ziua istorică în care a fost pronunţată declaraţia Schuman, care a stat la baza creării Uniunii Europene. Despre aceste evenimente autorităţile de la Nisporeni, de asemenea, au vorbit.

 GRIGORE ROBU, PRIMARUL ORAŞULUI NISPORENI: „Dragii mei nisporeneni, v-am invitat astăzi să depunem un buchet de flori la cei care şi-au onorat cel mai de sus jurământ, jurământul de a apăra Patria. Aceasta urmează de a fi transmisă şi noilor generaţii, asta urmează să facem noi an de an, indiferent de culoarea politică care va veni la conducere, indiferent de anii care vor trece după noi, noi trebuie să comemorăm victimele celui de-al doilea război mondial.”

SERGIU SOCOCOL, VICEPREŞEDINTELE RAIONULUI NISPORENI: „Ziua de 9 mai este şi va rămâne pentru multe generaţii o zi crucială, e ziua memoriei, e ziua recunoştinţei. Cele peste 7 decenii nu au şters din memoria neamului acele evenimente triste, pentru că nu este familie în ţară şi nu va fi cel puţin un membru participant în războiul din 1939-1945.”

TATIANA GHEORGHIEV, PROFESOARA DE ISTORIE: „Memoria acelei perioade dramatice este tipărită nu doar în paginile istoriei ci şi în soartă multor familii, în sclipirile focului veşnic, dar şi în sufletele celor ce înţeleg tragedia acelor vremuri. Pentru noi basarabenii, tragedia a fost dublă, s-a tras frate în frate, de asta sunt importante nu doar memoria acelor ani dar şi lecţiile dure, scrise cu sânge pe care le-a oferit întregii omeniri cel de-al doilea război mondial.”

După partea oficială, oamenii au depus flori la monumental eroilor. Pe an ce trece, la 9 mai vin tot mai puţini veterani. Majoritatea dintre ei au în jur de 90 de ani.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

60 de milioane de dolari pentru modernizarea sistemului de învățământ

AlbasatTV, Nisporeni

A fost instituită Ziua ambulanței. Va fi marcată pe 2 octombrie

AlbasatTV, Nisporeni

Alertă de securitate în Danemarca. Porţi de îmbarcare, ÎNCHISE din cauza unor ameninţări la adresa unei companii aeriene turce

Leave a Comment