ALBASAT
Societate

Violina Șpac va fi propusă Parlamentului pentru funcția de director ANRE

Violina Șpac este candidatul selectat de Comisia parlamentară economie, buget și finanțe la funcția de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Candidatura sa urmează a fi propusă plenului Parlamentului pentru aprobare, transmite IPN.

Comisia economie, buget și finanțe a organizat, repetat, pe data de 12 februarie, proba de interviu pentru candidații la funcția de director al Consiliului de administrație al ANRE. La proba de interviu au fost admiși candidații Violina Șpac și Lilian Barcaru, ambii angajați ai ANRE. Anterior, pe 11 decembrie 2019, aceștia au fost admiși la concursul public pentru funcția respectivă, iar un al treilea candidat și-a retras candidatura din concurs, invocând motive personale.

Potrivit Legii cu privire la energetică, directorul Consiliului de administraţie este numit în funcţie de către Parlament, în bază de concurs. Concursul este public, fiind organizat de către comisia parlamentară de profil.

Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de administraţie format din cinci directori. Actualul director general al ANRE este Veaceslav Untilă, iar directori sunt Octavian Calmîc, Eugen Carpov și Ștefan Creangă.

Membrii Consiliului de administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de șase ani.

Related posts

Se majorează alocațiile lunare de stat pentru mai multe categorii de populație

AlbasatTV, Nisporeni

(LIVE) Nisporeni: Sânziana și Pepelea, spectacol al Teatrului Național  „Vasile Alecsandri” din Bălți

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 05.05.2020

Albasat

Leave a Comment