Societate

Al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă este vândut

Al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din Republica Moldova este vândut. Compania Fintur Holdings B.V. (Fintur), deținută în întregime de compania Telia Company, a ajuns la o înțelegere în vederea vânzării cotei sale de 100% de acțiuni deținute în compania Moldcell, companiei CG Cell Technologies DAC, la un preț tranzacțional de 31,5 millioane de dolari, transmite IPN.

„Sunt bucuros să anunț despre finalizarea procesului de părăsire a regiunii Eurasia, fapt ce ne va permite să ne concentrăm în întregime asupra piețelor din Europa de Nord și Țările Baltice. Moldcell este o companie administrată foarte bine de către angajații săi dedicați și talentați, cărora vreau să le mulțumesc pentru contribuția lor pe tot parcursul acestor ani. Le dorim mult succes în următoarea etapă de dezvoltare a companiei”, a spus Christian Luiga, președintele interimar și directorul executiv Telia Company, citat într-un comunicat de presă.

Până la semnarea contractului, compania Telia Company a finalizat analiza strictă și verificarea cumpărătorului, inclusiv prin atragerea consultanților externi.

Cota-parte a companiei Moldcell în veninturile din servicii ale companiei Telia Company constituie aproximativ 0,7%.

Moldcell este al doilea cel mai mare operator de telecomunicații din Republica Moldova și are aproximativ 900 de mii de clienți.

Telia Company așteaptă să finalizeze vânzarea acțiunilor în primul trimestru al anului 2020.

Related posts

(video/foto) Lumea poveștilor prinde viață prin creațiile unei meșterite din satul Zberoaia

Albasat

“Noi si UE: Perceptii si realitati”

Albasat

Creațiile lui Mihai Eminescu au fost recitate de elevii din Nisporeni

Albasat

Leave a Comment