ALBASAT
Societate

Emiratele Arabe Unite au impus interdicții transportatorilor aerieni din Moldova

Începând cu 1 februarie 2020, Emiratele Arabe Unite au suspendat activitatea a patru companii aeriene din Republica Moldova pentru o perioadă de șase luni, fiind impusă interdicția transportului de mărfuri. Autoritatea Aeronautică Civilă precizează că a primit scrisoare de înștiințare pe 19 ianuarie și se declară angajată ferm în remedierea situației și eliminarea interdicției impuse, transmite IPN.

„În timpul auditului, s-a dovedit că suspendarea companiilor a fost rezultatul unei atitudini neglijente față de munca și inacțiunea conducerii anterioare, în perioada 2018-2019. Conform acestor încălcări ale îndatoririlor funcționale, Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova va prezenta toate materialele și informațiile disponibile organelor competente pentru a efectua o anchetă și a determina gradul de vinovăție și răspundere a oficialilor autorizați din cadrul AAC”, se menționează într-un comunicat de presă emis de instituție.

Autoritatea Aeronautică Civilă regretă conjunctura creată și prezintă scuzele de rigoare operatorilor aerieni și Autorităților Aeronautice din UAE pentru lipsa dialogului și a cooperării adecvate. Totodată, dă asigurări că sunt întreprinse o serie de măsuri pentru a remedia situația cât mai curând posibil. Pe 17 februarie, directorul Autorității Aeronautice Civile, Eugen Coștei, planifică o întrevedere cu omologul său din Emiratele Arabe Unite.

Related posts

De la începutul anului, zece persoane au murit în accidente provocate la beție

Albasat

Prințul William și Kate Middleton au aniversat 12 ani de căsnicie cu o poză în care sunt relaxați și zâmbitori, în natură, departe de angajamentele regale

AlbasatTV, Nisporeni

O tânără a murit într-un accident produs la Hâncești

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment