Portal de știri
Societate

Viscolul secolului continuă să ucidă în SUA: 56 de oameni au murit înghețați

Numărul deceselor provocate de furtuna masivă din Statele Unite crește de o la zi la alta. Aproape 60 de oameni au murit în diferite regiuni ale țării. Doar în vestul statului New York au fost înregistrate 28 de victime. Oameni morți au fost găsiți în case, în mașini acoperite de zăpadă sau înghețați pe stradă, scrie CNN.

28 de decese cauzate de valul de ger și furtuni de zăpadă au fost raportate în vestul statului New York, majoritatea în orașul Buffalo. Crește astfel la 56 bilanțul morților din SUA, în urma condițiilor meteo extreme înregistrate în ultimele zile.

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a declarat pentru CNN că furtuna este „cea mai devastatoare furtună din istorie”.

Furtuna, care a adus temperaturi polare, s-a mai domolit între timp, dar e departe de a se fi terminat. Meteorologii avertizează că sunt așteptate noi ninsori. Unii oameni au fost găsiți morți în mașini sau afară ori au făcut stop cardiac în timp ce curățau zăpada, pe un frig crunt. Alții au sfârșit în accidente rutiere.

Autoritățile se așteaptă să descopere și mai multe victime. Bomba arctică, cum i s-a mai spus, a început să lovească cu o intensitate rară de miercurea trecută și a stricat sărbătorile pentru sute de milioane de americani. Au fost drumuri impracticabile, milioane de case au rămas în întuneric și mii de zboruri au fost anulate.

Related posts

29 decembrie este ultima zi operațională pentru încasări și plăți bugetare

AlbasatTV, Nisporeni

ÎMM-urile nu vor achita impozit din venitul nedistribuit sub formă de dividende

Piața Centrală și Piața din strada Cărbunari vor fi închise patru zile

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment