ALBASAT
Societate

Vlad Batrîncea: Blocul ACUM mizează pe Candu și Șor pentru demiterea Guvernului

Vicepreședintele Parlamentului, deputat al Partidului Platforma DA Alexandru Slusari afirmă că, după ridicarea stării de urgență, fracțiunea sa parlamentară va face tot posibilul pentru a demite Guvernul condus de Ion Chicu. De partea cealaltă, vicepreședintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Batrîncea spune că nu există un motiv bine argumentat pentru demiterea Guvernului, „există doar o dorință foarte mare”, notează IPN.

„Faptul că în Partidul Democrat există tendința că foarte mulți deputați nu sunt mulțumiți de ceea ce se întâmplă în partid, cat de repede se va întâmpla ce se va întâmpla, îmi este greu să spun, dar, din partea mea, pot să spun că, da, suntem cointeresați de demiterea Guvernului. Dacă va fi posibilitate, imediat ce se încheie pandemia, noi vom înainta o moțiune de cenzură și vom face tot posibilul pentru a demite acest Guvern”, a declarat Alexandru Slusari în cadrul emisiunii „Piatnița s Anatoliem Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova.

Totodată, deși se cere demiterea Guvernului, Alexandru Slusari admite că instaurarea unei noi guvernări ar putea fi dificilă. „Nu va fi simplu, dar decât să lăsăm acest stat major al domnului Dodon în această situație socială economică, care nu este administrată corect din punctul nostru de vedere…”.

Revenind la subiectul plecărilor din Partidul Democrat din Moldova, Alexandru Slusari spune că mulți dintre deputații acestei fracțiuni nu au vrut să voteze nici aprobarea acordului privind creditul rusesc, nici rectificările bugetare. „Am văzut cu ochii mei cum Partidul Democrat a depus eforturi considerabile pentru a-i obliga pe deputați să voteze. Doar 18 au votat din cei 22, iar jumătate din cei 18 care au votat știu sigur că nu voiau să voteze”.

Vicepreședintele Parlamentului și deputat al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Vlad Batrîncea, îi acuză pe deputații din blocul ACUM că ar lucra cot la cot cu Andrian Candu și Ilan Șor.

„Este foarte amuzant cum blocul ACUM mizează pe lucrul lui Candu și Șor pentru a demite actualul Guvern. Noi cunoaștem cum s-a lucrat în privința Curții Constituționale pentru a fi realizate acele acțiuni, sunt acțiuni coordonate. Cît despre demiterea Guvernului, eu înțeleg opoziția, ea trebuie să existe. Opoziția, trebuie să țină guvernarea într-un ritm activ pentru că atunci când nu există opoziție, guvernarea nu lucrează corespunzător. Dar există unele limite și principii cu cine se poate de așezat la o masă, cu cine se poate vota. Acum nu există principii, există doar o dorință foarte mare de a demite Guvernul. Pentru ce? Doar pentru interesele politice”, a menționat  Vlad Batrîncea.

Related posts

  Veteranii de război din Nisporeni cer revizuirea Legii 190

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 28.01.2021

Albasat

David Popovici a obținut o nouă medalie de aur

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment