ALBASAT
Societate

Vot final pentru crearea Fondului pentru antreprenoriat și creștere economică

A fost creat Fondul pentru antreprenoriat și creștere economică. Deputații au votat un proiect de lege în acest sens în lectură finală. Fondul va oferi acces întreprinderilor mici și mijlocii la finanțare în condiții avantajoase, transmite IPN.

Fondul pentru antreprenoriat și creștere economică a Moldovei va avea statut de subdiviziune internă în cadrul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. Ca urmare vor fi utilizate instrumente de finanțare precum credite, compensarea totală sau parțială a costurilor împrumuturilor, alte mecanisme de finanțare.

Fondul pentru antreprenoriat și creștere economică a Moldovei va fi finanțat din alocările de la bugetul de stat, mijloacele financiare oferite de către partenerii de dezvoltare și donatori sub formă de credite, asistență financiară și tehnică, granturi.

De asemenea, va fi completat din  veniturile obținute din creditare și recreditare, din investirea mijloacelor financiare disponibile. Mărimea fondului pentru anul curent este de 70 milioane de lei. Guvernul își propune ca, pe parcursul următorilor trei ani, capitalizarea fondului să ajungă la 2,45 miliarde de lei. Se estimează  că în anul viitor ODA va putea pune la dispoziția antreprenorilor prin intermediul fondului circa un miliard de lei.

Related posts

Таможня принесла бюджету 1,4 млрд леев за первый месяц года

Albasat

Starea de urgență în sănătate publică se prelungește până pe 30 septembrie

Albasat

Chirurg, reținut pentru că i-ar fi cerut unei paciente cu cancer opt mii de lei

Albasat

Leave a Comment