Portal de știri
Societate

Vot final pentru eliminarea regimului duty-free

Deputații au votat în lectură finală proiectul care prevede eliminarea regimului duty-free pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, comercializarea mărfurilor în unitățile comerciale din zonele vamale va fi impozitată, reieșind din principiul echității fiscale pentru toți antreprenorii din Republica Moldova, transmite IPN.

„Duty-free înseamnă fără taxe. Iar noi spunem că toți trebuie să-și achite partea sa din impozite în mod echitabil, inclusiv magazinele din aeroport. Banii colectați în plus îi putem folosi pentru a ajuta mii de alți antreprenori în aceste timpuri complicate”, a comentat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, unul din autorii proiectului, Dumitru Alaiba.

Magazinele duty-free existente vor activa până la expirarea licenței curente. Astfel, unitățile comerciale din zonele de ieșire ale frontierei de stat vor activa în regim duty free până pe 3 septembrie 2023. Magazinul amplasat în incinta Aeroportului Internațional Chișinău va activa în regim duty-free până pe 22 decembrie 2022.

Related posts

Un producător de fructe uscate din Nisporeni a participat la o expoziție din Germania

Albasat

Reformele reale se transpun în beneficii pentru mediul de afaceri, studiu

Albasat

Medicamentele expirate nu pot fi deocamdată colectate în farmacii

Albasat

Leave a Comment