ALBASAT
Actualitate Societate

Wizz Air revine în Moldova

Compania aeriană Wizz Air revine în Republica Moldova începând cu luna decembrie. Aceasta va opera curse pe direcția Chișinău – Roma, Chișinău – Milano și Chișinău-Londra, transmite IPN.

Premierul Dorin Recean a declarat că revenirea Wizz Air în Moldova este un rezultat al eforturilor constante ale autorităților de la Chișinău de a asigura noi conexiuni internaționale pentru toți cetățenii moldoveni și de a stimula dezvoltarea economică.

„Republica Moldova este o destinație sigură și atractivă. Doar în ultimele 2 luni, pe Aeroportul Internațional Chișinău au început să opereze noi companii aeriene cu curse noi spre Tel-Aviv, Atena și Baku. De asemenea, companiile care deja activează și pe piața avia moldovenească și-au suplinit zborurile și oferă prețuri din ce în ce mai avantajoase pentru pasageri”, susține premierul.

În martie 2023, compania ungară Wizz Air și-a suspendat toate zborurile de pe Aeroportul Internațional Chișinău invocând motive de securitate a spațiului aerian. Urmare a acestei decizii, numărul pasagerilor cetățeni ai Republicii Moldova care aleg să zboare din Iași a crescut cu 30%.

Related posts

Cursul valutar oficial la 14.09.2022

AlbasatTV, Nisporeni

LIVE: Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 20 iulie 2020

Albasat

189 de cazuri noi de coronavirus în România în ultimele 24 de ore. Numărul total al cazurilor este de 20.479

Albasat

Leave a Comment