ALBASAT
Actualitate Societate

Wizz Air revine în Moldova

Compania aeriană Wizz Air revine în Republica Moldova începând cu luna decembrie. Aceasta va opera curse pe direcția Chișinău – Roma, Chișinău – Milano și Chișinău-Londra, transmite IPN.

Premierul Dorin Recean a declarat că revenirea Wizz Air în Moldova este un rezultat al eforturilor constante ale autorităților de la Chișinău de a asigura noi conexiuni internaționale pentru toți cetățenii moldoveni și de a stimula dezvoltarea economică.

„Republica Moldova este o destinație sigură și atractivă. Doar în ultimele 2 luni, pe Aeroportul Internațional Chișinău au început să opereze noi companii aeriene cu curse noi spre Tel-Aviv, Atena și Baku. De asemenea, companiile care deja activează și pe piața avia moldovenească și-au suplinit zborurile și oferă prețuri din ce în ce mai avantajoase pentru pasageri”, susține premierul.

În martie 2023, compania ungară Wizz Air și-a suspendat toate zborurile de pe Aeroportul Internațional Chișinău invocând motive de securitate a spațiului aerian. Urmare a acestei decizii, numărul pasagerilor cetățeni ai Republicii Moldova care aleg să zboare din Iași a crescut cu 30%.

Related posts

2 companii transnistrene, licențiate să importe țigări. Deputat PAS sesizează Procuratura

Albasat

Igor Boțan: Guvernarea va fi ajutată. Dacă-și va onora angajamentele

AlbasatTV, Nisporeni

Josep Borrell, despre votul împotriva Curții Constituționale

Albasat

Leave a Comment