Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, au întrerupt ședința de astăzi, în cadrul căreia urmau să decidă asupra solicitării procurorului anticorupție cu privire la emiterea mandatului de arestare pe numele lui Veaceslav Platon și darea acestuia în urmărire. Lui Veaceslav Platon i-a fost oferit un răgaz de zece zile pentru a se prezenta în fața instanței. Ședința a fost întreruptă până pe 12 august.
Potrivit avocatului lui Veaceslav Platon, Alexandr Bodnariuc, clientul său nu s-a prezentat astăzi la ședință pentru că știa că aceasta nu se va putea desfășura. Potrivit lui, de dimineață nu a fost pusă în discuție continuarea ședinței în lipsa lui Veaceslav Platon, dar s-a purces din start la aplicarea măsurii preventive față de acesta. Acesta este de părere că politicul se implică în înfăptuirea justiției pe respectiva cauză.
Avocatul a remarcat că va comunica cu clientul său despre rezultatele ședinței și va decide dacă va reveni în următoarele zece zile în țară. Potrivit apărătorului, clientul său nu are nicio intenție de a se eschiva și că a părăsit țara din motive personale. Avocatul mai spune că nu l-a întrebat pe clientul său care e locul aflării sale actualmente.
Alexandr Bodnariuc susține că posibilitatea oferită de instanță, cele zece zile, îi ține în suspans, pentru că demersul este înaintat de către Procuratura Anticorupție și nu este examinat. Avocatul susține că a insistat pe examinarea astăzi a demersului PA de dare în urmărire și arest a clientului său.
Procuratura Anticorupție a solicitat astăzi magistraților arestarea, cu darea în urmărire, a lui Veaceslav Platon, având în vedere neprezentarea acestuia la ședința de judecată, în speța care vizează rejudecarea dosarului în care este acuzat de „corupere activă” și „escrocherie”.
În dimineața zilei de astăzi urma să fie examinat dosarul, întors la 30 ianuarie 2020 de Curtea de Apel Chișinău la rejudecare, în care Veaceslav Platon este acuzat că în decembrie 2016 ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detașamentului cu Destinație Specială ,,Pantera” al Departamentului Instituțiilor Penitenciare care asigurau paza și escortarea acestuia în instanțele de judecată. De asemenea, acesta mai este acuzat și de faptul că în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acțiuni la trei companii de asigurare, deținute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deținuți pe conturile companiilor.
- Cursul valutar oficial la 26.11.2024
- Parlicov s-a întâlnit cu șeful Gazprom. Despre ce au discutat
- Republica Moldova va introduce gradual obligația de stocare a produselor petroliere
- Contrabandă cu 100 de tone de alcool etilic. Grupare deconspirată
- Nicolae Ciucă a demisionat de la PNL: „Am înțeles ce ați dorit să ne transmiteți”