ALBASAT
Разное

Zonele de agrement din Chișinău nu sunt pregătite pentru sezonul estival, medic igienist

Zonele de agrement din municipiul Chișinău nu sunt pregătite pentru sezonul estival. Populația este îndemnată să le evite întrucât situația sanitar-epidemiologică a acestora lasă de dorit.

Pe teritoriul municipiului Chișinău sunt șase zone de recreere aferente bazinelor acvatice: Parcul Nistrean din orașul Vadul lui Vodă, Vatra, Parcul Valea Morilor, Parcul Valea Trandafirilor, Parcul Râșcani și Parcul la Izvor.

Solicitat de IPN, medicul igienist al Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chișinău (din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică), Alexandru Nalba, a spus că nu corespunde cerințelor nici calitatea nisipului de pe plaje, nici calitatea apei. Respectiv, scăldatul nu este autorizat. Și nici odihna în aceste zone. Floră patogenă nu a fost depistată. Dar s-au depistat depășiri la bacterii poliforme și escherichia coli, bacterie periculoasă pentru organismul uman.

Investigațiile de laborator au arătat că nisipul nu este poluat cu ouă de helminți, dar de obicei acestea se depistează când temperaturile sunt mai ridicate. Potrivit medicului igienist, în nicio zonă de recreere din cele șase nu a fost afânat nisipul până la sfârșit.

Alexandru Nalba spune că, din punct de vedere sanitar-epidemiologic, situația este mai favorabilă în zona de recreere Parcul Nistrean de la Vadul lui Vodă: apa este curgătoare, cabinele de duș și WC-urile publice sunt amenajate corespunzător. În zona de agrement Vatra situația este cea mai proastă: apa este stătătoare și a început să înflorească.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Leave a Comment