ALBASAT
Actualitate Societate

300 de elevi și studenți au participat la „Drumul banilor”, organizat de Ziua leului

Circa 300 de elevi și studenți au participat la evenimentul de educație financiară „Drumul banilor”, organizat de Banca Națională Moldovei de Ziua leului moldovenesc, transmite IPN.

Potrivit BNM, călătoria pe „Drumul banilor”, eveniment organizat împreună cu băncile comerciale, a început în primele ore ale zilei de 29 noiembrie, când leul moldovenesc a împlinit 30 de ani.

Călătoria a început la banca centrală, care le-a oferit vizitatorilor posibilitatea  de afla multe lucruri interesante legate de circulația banilor, cum ajung aceștia la bănci, în economie și la consumatori.

În sala de expoziții a Băncii Naționale, oaspeții au admirat colecția de monede comemorative și jubiliare emise de BNM, precum și de alte bănci centrale, și au examinat specimene de însemne monetare și să vadă cum arată o machetă de monedă pe care o utilizează monetăriile la baterea acesteia. De asemenea, vizitatorii au aflat mai multe despre elementele de siguranță ale monedei naționale.

Excursia a continuat la bănci comerciale, unde experții le-au povestit copiilor și tinerilor studioși despre ceea ce înseamnă o bancă, inovațiile financiare și de ce dezvoltarea tehnologică și digitală este importantă pentru o piață financiară, care, alături de alte componente economice, joacă un rol esențial pentru  creșterea nivelului de trai în societate.

Evenimentul de educație financiară „Drumul banilor” a ajuns la cea de-a V-a ediție și promovează în rândul tinerilor cetățeni dezvoltarea culturii financiare ca bază pentru o bunăstare personală de perspectivă.

Related posts

Скончалась жительница левобережья Днестра, у которой был подтверждён COVID-19

Albasat

Ala Nemerenco despre vaccinarea copiilor: nu vom merge cu vaccinarea în școli

Albasat

COVID-19: În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 453 de cazuri noi

Albasat

Leave a Comment