ALBASAT
Nisporeni Societate

A fost inaugurat Pomul de Crăciun în centrul oraşului Nisporeni

 

Spiritul sărbătorilor de iarnă a învăluit oraşul Nisporeni. Bradul, instalat în centrul oraşului a fost inaugurat, în prezenţa a zeci de copii şi adulţi, iar sutele de luminiţe au fost aprinse. Toţi cei care au venit în piaţa Ştefan cel mare au rămas impresionaţi de atmofera de basm.

Statul sărbătorilor de iarnă la Nisporeni a fost dat de către primarul oraşului Grigore Robu.

 GRIGORE ROBU, PRIMARUL ORAŞULUI NISPORENI: “De sărbătorile de iarnă toţi suntem cu gândul la casă, toţi suntem cu gândul la cadouri şi toţi ne aducem aminte de copilărie. Nu am putut nici noi anul acesta să lăsăm la o parte inaugurarea bradului.  Dragii noştri nisporenieni, am să vă rog cu toţii împreună să numărăm de la 10 până la 1 pentru a putea aprinde oficial bradul şi pentru a demara sărbătorile de iarnă. Haideţi, cu toţii împreună! Zece, nouă…unu…Bravo!”  

După ce a fost dat oficial startul sărbătorilor de iarnă, toţi cei prezenţi au putut admira un spectacol de focuri de artificii.

Pe lângă pomul de Crăciun şi numeroasele ghirlande, în piaţa Ştefan cel Mare au prins viaţă şi diverse figurine ale eroilor din basme. Seara s-a lăsat cu numeroase surprize. Totuşi, copiii îl aşteptau nerăbdători pe Moş Crăciun, care a venit la sărbătoare însoţit de Crăciuniţe.

 “Aplauze pentru  Moş Crăciun. Bine ai venit Moş Crăciun la sărbătoarea de astăzi. I-a spune cum a fost drumul? Cum ai ajuns la noi, la Nisporeni?

–        Bună seara copilaşi, bună seara, dragi părinţi! Eheee, drumul a fost tare lung, şi prin glod, dar am ajuns la voi. M-aţi aşteptat? – Daaa!” 

Moşul darnic a împărţit cadouri tuturor copiilor prezenţi la sărbătoare. Pentru darurile primite, micuţii l-au răsplătit pe Moş Crăciun cu poezii.

MOŞ CRĂCIUN: “Copiii au fost foarte cuminţi. Cu drag i-am aşteptat, au primit daruri, au spus poezii şi le mulţumim că au venit la Moşul şi l-au văzut.” 

CRĂCIUNIŢĂ:“Sărbătoarea de astăzi a fost foarte frumoasă. Chiar dacă nu a fost o mulţime de copii cum  fost în anul precedent, a fost extraordinar. M-am simţit ca un copil, cum Am fost în trecut. Atmosfera a fost foarte căduroasă, liniştită, e rău că nu este zăpadă, dar o aşteptăm.” 

CRĂCIUNIŢĂ: “ Pentru mine mi-a părut un moment artistic foarte plăcut, plus la asta am bucurat copiii cu daruri foarte bune de la Moşul.”

Participanţii la festivitate s-au bucurat şi de un program artistic, prezentat de ansamblurile locale.

Oamenii prezenţi la inaugurarea festivă a bradului au savurat din plin din atmosfera magică.

“E frumos, ca de sărbătoare. 

– Cum veţi întâlni sărbătorile anul acesta? – Acasă, în familie.” 

 “E foarte frumos organizat. De asemenea mi-au plăcut focurile de artificii şi la copii, cred că le-a plăcut. E foarte frumos e o atmosferă plăcută de sărbătoare. Sperăm ca toate sărbătorile să fie aşa plăcute ca ziua de azi.”

 “Este foarte frumos, ne bucurăm că avem unde să vină copiii să se bucure de brad şi noi ne bucurăm.” 

 “Este foarte frumos, foarte, foarte frumos. Mulţumim primaruluică s-a gândit la copii şi la noi. 

– Ce veţi face anul acesta de sărbători? – Cred că vom pleca în România, la soţ, că lucrează acolo.” 

Pomul de Crăciun din oraşul Nisporeni este unul artificial şi are o înălţime de 11 metri. Bradul a fost împodobit cu 2.000 de globuri și sute de luminiţe.

Related posts

Furtună de zăpadă în deșertul californian

Albasat

Alte 2 449 de cazuri noi de COVID-19, raportate pentru 30 ianuarie 2022

Albasat

CNAS a transferat banii pentru plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă

Albasat