ALBASAT
Actualitate Societate

Adolescent reținut pentru conducerea unui grup infracțional de trafic cu droguri

Ofițerii Direcției Antidrog și cei de urmărire penală a INI, de comun cu procurorii PCCOCS, anunță reținerea a trei chișinăuieni, de la care au ridicat droguri de circa 100.000 lei.

Potrivit informațiilor furnizate, drogurile confiscate din apartamentul închiriat din centrul Chișinăului includ marijuana, hașiș și etnobotanice. Liderul acestui grup infracțional este un adolescent de 17 ani, care a fost anterior trimis în judecată pentru activități similare, dar nu a fost reținut din cauza vârstei sale.

Sursele indică faptul că adolescentul și-a recrutat doi prieteni în vârstă de 19 și 23 de ani, unul dintre ei fiind student la o instituție de învățământ în domeniul construcțiilor. Aceștia acționau ca și curieri, aducând droguri în cantități mai mari în apartamentul unde locuia liderul grupului. Ulterior, drogurile erau porționate și livrate clienților din ascunzișurile comunicate prin intermediul aplicației Telegram.

În urma acumulării de probe despre implicarea lor în trafic de droguri, toți cei trei suspecți au fost reținuți în apropierea apartamentului închiriat. La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile în privința acestora, inclusiv a adolescentului.

Investigațiile sunt în curs, iar suspecții beneficiază de garanțiile procedurale, inclusiv de prezumția nevinovăției, potrivit legii în vigoare.

Related posts

Statul alocă 200 mln lei pentru compensarea facturilor la energia termică

AlbasatTV, Nisporeni

Ambasadorul rus a fost convocat la MAEIE

AlbasatTV, Nisporeni

Примэрия Комрата сталкивается с отсутствием денег

Albasat

Leave a Comment