ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Mâine începe sărbătoarea: „Mărțișor” 2024 la Nisporeni – Află programul complet!

Pe 1 martie 2024, comunitatea din Nisporeni se pregătește să găzduiască deschiderea Festivalului Internațional „Mărțișor”, marcând astfel începutul celei de-a 58-a ediții a acestui eveniment cultural emblematic. Festivalul, care se va întinde pe parcursul a peste 60 de concerte în capitală și în întreaga țară, își propune să aducă o celebrare vibrantă a primăverii prin muzică, dans și tradiții.

La Nisporeni, festivitățile vor începe la ora 14:30 în incinta Centrului de Cultură și Tineret Luceafărul, promițând o după-amiază plină de energie, culoare și entuziasm. Programul evenimentului de deschidere este conceput pentru a oferi o varietate de acte culturale, prezentând atât talente locale, cât și pe cele care au câștigat aprecierea la nivel național.

Programul evenimentului include:

  1. Ansamblul de cântece și dansuri Moștenitorii sub conducerea lui Ion Dimitriu, care va încânta publicul cu performanțe vibrante ce reflectă bogăția culturală a Moldovei.
  2. Învingătoarele la Festivalul raional Maria Dragan: Axenti Victoria (locul 1, Vărzărești), Cananau Madalina (locul 2, Zberoaia) și Petrici Madalina (locul 3, Zberoaia), care vor demonstra excelența în interpretare ce le-a adus pe podium.
  3. Școala de Muzică va participa cu: un ansamblu de vioriști, duetul de pianiști, duetul de trompetiști, precum și interpreți individuali, oferind o gamă largă de expresii muzicale, de la clasic la contemporan.

Festivalul Mărțișor este o tradiție profund înrădăcinată în cultura moldovenească, reprezentând nu doar sosirea primăverii, ci și un prilej de a celebra unitatea și diversitatea culturală. Prin aducerea împreună a artiștilor de diferite genuri și generații, evenimentul subliniază importanța artei și muzicii ca mijloace universale de comunicare și înțelegere între oameni.

Deschiderea Festivalului Mărțișor la Nisporeni reprezintă un moment de bucurie și speranță, un punct de întâlnire pentru comunitatea locală și oaspeții săi, oferind o oportunitate excelentă de a sărbători începutul primăverii într-un cadru plin de inspirație și creativitate.

Related posts

Italia a amendat Google cu 102 milioane de euro pentru că n-a lăsat o aplicație să ruleze pe Android Auto

Albasat

Impresia generală, la nivelul UE, este că Moldova a întârziat cu anumite reforme, europarlamentar

Albasat

Deputații Șor cer revenirea la proiectele privind farmaciile mobile și farmaciile sociale

Albasat

Leave a Comment