Societate

Agenții constatatori din cadrul preturilor ar putea obține împuterniciri suplimentare

În parcurile din capitală vor fi instalate panouri cu caracter informativ privind sancțiunile care se aplică pentru aruncarea gunoiului la întâmplare. Primăria Chișinău precizează, într-un comunicat de presă, că în proces de elaborare este un concept care să ofere unele împuterniciri suplimentare agenților constatatori din cadrul preturilor. Conform documentului, funcționarii vor patrula și monitoriza zilnic străzile, fiind echipați, la necesitate, cu camere de supraveghere video, transmite IPN.

În viitorul regulament vor fi marcate expres cazurile în care cetățenii pot fi amendați pentru dezordinea creată în spațiul public. „Este foarte greu să vii cu suport probatoriu, să demonstrezi că persoana în această secundă a aruncat în locul nepotrivit un anumit deșeu. Posibil, vom crea echipe mixte din agenți constatatori și poliție. Ne propunem ca aceștia să fie echipați exact cum sunt polițiștii”, a declarat viceprimarul Ilie Ceban, citat în comunicatul de presă.

Regulamentul privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău prevede amenzi de la 900 până la 1800  de lei  sau muncă neremunerată în folosul comunității, de la 20 la 60 de ore, pentru persoanele fizice care aruncă deșeuri în locuri nepotrivite. Amenda pentru persoanele juridice este de la 3000 până la 9000 de lei.

Related posts

Un caz de tuberculoză a fost depistat la o grădiniţă din Nisporeni. Ce spune administraţia instituţiei de învăţământ

Albasat

Ордер на арест на имя Влада Плахотнюка

Albasat

Guvernul nu susține marcarea obligatorie a produselor alimentare cu data fabricării

Albasat