Portal de știri
Societate

Alertele cu bombă s-au dovedit a fi false

Actualizare: Cele trei alerte cu bombă, anunțate la Aeroportul Internațional Chișinău, dar și la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani și la Curtea de Apel Chișinău, s-au dovedit a fi false. Poliția precizează că în urma verificărilor nu au fost depistate obiecte interzise ori explozibile. În prezent se întreprind măsuri pentru a identifica autorul alertelor.

O nouă alertă cu bombă a fost anunțată miercuri la Aeroportul Internațional Chișinău. La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate pentru verificări, transmite IPN.

Regia Transport Electric Chișinău precizează că, din cauza alertei a fost afectată circulația troleibuzelor din zonă. Astfel, troleibuzele rutei nr. 30 circulă până la strada Aeroport (stația PECO LukOil). Ulterior, RTEC a anunțat restabilirea circulației.

Inspectoratul General al Poliției menționează că alerta a fost anunțată la numărul de urgență 112. De pe același număr au mai fost efectuate alte două apeluri, prin care s-a anunțat că sediul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani și Curtea de Apel Chișinău ar fi minate. La fața locului sunt efectuate verificări, iar cetățenii au fost evacuați.

După ce Aeroportul Internațional a devenit în această vară, practic zilnic ținta unor astfel de înștiințări, autoritățile au anunțat mai multe măsuri. Este vorba, inclusiv despre restricționarea accesului în terminalul aeroportului, acesta fiind permis doar personalului și călătorilor.

Autorul alertei false cu bombă riscă amendă de la 27500 până la 42500 de lei, 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la doi ani.

Related posts

Bărbat condamnat la 14 ani de închisoare pentru că și-a omorât concubina în bătaie

Albasat

Republica Moldova se clasează sub nivelul mediu pe scara democrației, INVENTO

Albasat

A fost lansat Portalul guvernamental al antreprenorului

Albasat

Leave a Comment