ALBASAT
Societate

Andrei Năstase candidează la alegerile prezidențiale

Liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, candidează la alegerile prezidențiale din această toamnă. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă, susținută după ședința Consiliului Politic Național al formațiunii, care a avut loc duminică, 1 martie, transmite IPN.

„Platforma Demnitate și Adevăr a decis astăzi să deschidă în mod oficial un front de luptă politică pentru neutralizarea finală a celui care prin acțiunile și abordările sale păstrează Republica Moldova la periferia Uniunii Europene și refuză să permită emanciparea și democratizarea societății noastre. Astfel, Consiliul Politic Național a decis în unanimitate desemnarea domnului Andrei Năstase, președintele Platformei Demnitate și Adevăr, drept candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, pentru scrutinul care se va desfășura în toamna acestui an”, a citat din declarația Consiliului Ion Terguță, secretar general al partidului.

Andrei Năstase a declarat că a acceptat astăzi o responsabilitate uriașă, pe care și-o asumă. „Din acest moment și până în ziua votului mai sunt câteva luni în care trebuie să depunem cele mai serioase eforturi pentru a reuși ceea ce ne propunem. Recuperarea Președinției Republicii Moldova este doar un mijloc prin care ne dorim să ne atingem obiectivele noastre supreme – creșterea calității vieții oamenilor, eradicarea corupției, dreptate pentru toți și pentru fiecare în parte, libertate, stat de drept, justiție independentă, familii reîntregite aici acasă, integrare europeană pentru Republica Moldova”, a notat politicianul.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr a menționat că Republica Moldova are nevoie de o clasă politică nouă. „Nu mai putem aștepta 30 de ani pentru a decide să fim noi cei care ne conducem țara și nu alții, sprijiniți de forțe externe. Moldova are nevoie de un președinte care să fie un model de conduită și de echilibru, un factor care să catalizeze toate acțiunile statului pentru dezvoltarea, bunăstarea economică și pace socială”, a mai spus Andrei Năstase.

Vicepreședintele PPPDA, deputatul Alexandru Slusari, a declarat că Platforma Demnitate și Adevăr este un partid născut în stradă, care a venit în politică promovând ideea unității. Și aceeași abordare a fost și în cazul alegerilor prezidențiale, făcându-se tot posibilul pentru a identifica un candidat unic nepartinic. „Însă, nu știu de ce, această idee, acest deziderat a fost tratat ca o slăbiciune. Astfel, reieșind din realitatea politică și doza de egoism constatată, PPPDA a decis să meargă în această luptă deloc ușoară pentru a câștiga”, a spus el.

Alt vicepreședinte al formațiunii, deputatul Igor Muntean, a spus că Andrei Năstase este un candidat care să unească. Potrivit lui, Președinția nu trebuie să fie lăsată pe mâna celor care au capturat-o, iar partidele urmează să colaboreze ca această candidatură să fie învingătoare în acest scrutin prezidențial.

Related posts

Frauda Bancară: A fost finalizată urmărirea penală privind implicarea unei bănci

Albasat

Alte 396 cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova. Bilanțul a ajuns la 24343

Albasat

Consiliul Raional Nisporeni se reunește în ședință ordinară la 18 mai 2023

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment