ALBASAT
Societate

Angajații din sistemul de sănătate vor avea salarii mai mari

Salariile de funcție ale personalului medical cu studii superioare (medici), personalului medical mediu, personalului medical inferior, personalului administrativ-gospodăresc și de conducere din instituţiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistenţă medicală se majorează cu 10%.

În „Monitorul Oficial” din 24 ianuarie a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 22 din 22 ianuarie 2020 pentru modificarea Regulamentului privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală. Astfel, un medic de familie cu o vechime în specialitate de până la 10 ani va avea un salariu de 7160 lei.

Măsurile fac parte din Planul de acțiuni al Guvernului prin care se urmărește îmbunătățirea condițiilor de muncă și de motivare a angajaților din sistemul de sănătate.

Cheltuielile necesare pentru implementarea acestei decizii a Executivului se estimează la circa 300 mil. lei pentru anul 2020, resursele financiare fiind planificate în cadrul fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală.

Hotărârea intră în vigoare la 1 aprilie 2020.

Related posts

O tânără din regiunea transnistreană, răpusă de COVID-19

Albasat

Meciul Sheriff-Partizan se va juca fără spectatori

AlbasatTV, Nisporeni

Sporuri mai mari pentru dirigenție și verificarea lucrărilor scrise de elevi

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment