Portal de știri
Societate

ANRE se convoacă pentru a examina solicitările de a scumpi lumina

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică se convoacă astăzi pentru a examina demersurile a doi furnizori prin care aceștia solicită majorarea tarifelor la energia electrică. Ședința este programată pentru ora 10.00, transmite IPN.

„Premier Energy” solicită un tarif în mărime de aproape 3,24 lei lei/kWh (fără TVA), în comparație cu 2,64 lei/kWh în prezent. Furnizorul cere ca noul tarif să fie aplicat din 1 octombrie. Compania își motivează demersul prin faptul că prețul de vânzare a energiei electrice de la furnizorul central indică spre o majorare cu 34%. De asemenea, face trimitere la trendul ascendent al prețurilor de procurare a energiei electrice.

„Furnizarea Energiei Electrice Nord” solicită majorarea tarifului de la 2,86 lei/kWh în prezent până la 3,76 lei/kWh, fără TVA. Compania invocă aceleași motive pentru solicitarea de majorare a tarifelor.

După ședință, la ora 11.00, unul dintre directorii ANRE urmează să susțină o conferință de presă cu privire la aprobarea prețurilor la energia electrică.

Ultima dată, ANRE a aprobat majorarea tarifelor pentru energie electrică în iunie 2022.

Related posts

PSRM: O decizie politizată, anti-națională și pro-oligarhică

Albasat

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor: Nu există dovezi științifice că alimentele sunt o cale de transmitere a virusului

Albasat

30 de zile de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc, în cadrul dosarul „Metalferos”

Albasat

Leave a Comment