ALBASAT
Nisporeni Societate

Ansamblul „Moștenitorii” din Nisporeni a cucerit, din nou, inimile românilor

Ansamblul „Moștenitorii” din Nisporeni a cucerit, din nou, inimile românilor. Dansatorii nisporeneni au venit cu locul întâi de la Concursul Național al Copiilor „Călușul Românesc” ediția XXII-a, desfășurat în perioada 22-26 iunie, la Slatina, județul Olt, România.

Ansamblul a avut o prestație artistică deosebită și un mod exemplar de prezentare a folclorului românesc.

La concursul din acest an au participat peste 2000 de copii din județele din România. Ansamblul „Moștenitorii” din Nisporeni s-au aflat printre oaspeți de onoare ai evenimentului, alături de Ansamblul „Lăpușnița” din Hîncești și Ansamblul Folcloric pentru copii „Ondalik” din Dapalovce, Slovacia.

Această reușită nu este o premieră pentru ansamblul „Moștenitorii”, dansatorii fiind obișnuiți deja cu locuri de frunte obținute în cadrul concursurilor naționale și internaționale.

Munca depusă de-a lungul anilor de către Ion Dimitriu, conducătorul ansamblului, se valorifică prin fiecare premiu obținut de către acești copii talentați.

De-a lungul timpului Ansamblul „Moștenitorii” a avut multiple performanțe și victorii de la concursuri atât naționale cât și internaționale, izbutind astfel să ducă faima raionului și a întregii republici peste tot în lume.

Ansamblul deține în palmares premii precum: Festivalul Internațional al culturii, artei și dansului or. Instanbul, Turcia – marele trofeu, locul 1; Festivalul concurs – „Inspirație de folclor”, ediția 11, Polonia, or. Lodz (online) – locul 1; Barca de aur – trofeufest, categoria 10-14 ani (diplomă și trofee); Festivalul Internțional de Folclor pentru copii „Barvinkove Krujalo”, online, or. Vinnytsia, Ukraina, devenind laureați ai festivalului; Festivalul Internțional de Folclor „Sunny Olympia”, Bulgaria – trofeu și diploma festivalului); Festivalul Național „Doina Covurluiului”, de asemenea ansamblul a venit cu numeroase premii de la concursuri și festivaluri din România.

Related posts

Monedele virtuale vor fi reglementate prin lege

AlbasatTV, Nisporeni

Proiect de ghidare în carieră pentru tineri

AlbasatTV, Nisporeni

ADEPT: Președintele nu majorează pensiile, salariile, nu reduce prețurile la servicii

Albasat

Leave a Comment