Portal de știri
Nisporeni Societate

Ansamblul „Moștenitorii” din Nisporeni a cucerit, din nou, inimile românilor

Ansamblul „Moștenitorii” din Nisporeni a cucerit, din nou, inimile românilor. Dansatorii nisporeneni au venit cu locul întâi de la Concursul Național al Copiilor „Călușul Românesc” ediția XXII-a, desfășurat în perioada 22-26 iunie 2022, la Slatina, județul Olt, România.

Ansamblul a avut o prestație artistică deosebită și un mod exemplar de prezentare a folclorului românesc.

La concursul din acest an au participat peste 2000 de copii din județele din România. Ansamblul „Moștenitorii” din Nisporeni s-au aflat printre oaspeți de onoare ai evenimentului, alături de Ansamblul „Lăpușnița” din Hîncești și Ansamblul Folcloric pentru copii „Ondalik” din Dapalovce, Slovacia.

Această reușită nu este o premieră pentru ansamblul „Moștenitorii”, dansatorii fiind obișnuiți deja cu locuri de frunte obținute în cadrul concursurilor naționale și internaționale.

Munca depusă de-a lungul anilor de către Ion Dimitriu, conducătorul ansamblului, se valorifică prin fiecare premiu obținut de către acești copii talentați.

De-a lungul timpului Ansamblul „Moștenitorii” a avut multiple performanțe și victorii de la concursuri atât naționale cât și internaționale, izbutind astfel să ducă faima raionului și a întregii republici peste tot în lume.

Ansamblul deține în palmares premii precum: Festivalul Internațional al culturii, artei și dansului or. Instanbul, Turcia – marele trofeu, locul 1; Festivalul concurs – „Inspirație de folclor”, ediția 11, Polonia, or. Lodz (online) – locul 1; Barca de aur – trofeufest, categoria 10-14 ani (diplomă și trofee); Festivalul Internțional de Folclor pentru copii „Barvinkove Krujalo”, online, or. Vinnytsia, Ukraina, devenind laureați ai festivalului; Festivalul Internțional de Folclor „Sunny Olympia”, Bulgaria – trofeu și diploma festivalului); Festivalul Național „Doina Covurluiului”, de asemenea ansamblul a venit cu numeroase premii de la concursuri și festivaluri din România.

Related posts

A mai murit o femeie diagnosticată cu COVID-19. Până acum sunt 29 de decese

Albasat

După zeci de mii de morți, Iranul așteaptă cu teamă al treilea val de COVID, care i-ar putea depăși capacitatea sistemului sanitar

Albasat

Rata mare de consum a tutunului e generată de lobby-ului foarte puternic la nivel de autorități, opinie

Albasat

Leave a Comment