Nisporeni Societate

Asistenta medicală de la Spitalul Raional Nisporeni, răpusă de COVID, a fost decorată post-mortem cu „Ordinul de Onoare”

Lilia Dascalciuc, asistenta medicală de la Spitalul Raional Nisporeni, care în luna ianuarie a acestui an a fost răpusă de noul coronavirus, a fost decorată post-mortem cu „Ordinul de Onoare” de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Potrivit decretului semnat de președinte pe 17 iunie 2021, distincțiile au fost acordate unui grup de 134 de cadre medicale, printre care și Lilia Dascalciuc, în semn de profund omagiu și gratitudine pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă în realizarea actului medical, riscându-și propria viață pentru salvarea altor vieți omenești în perioada pandemiei Covid-19. În listă se regăsesc medici, asistenți medicali, felceri, infirmieri, moașe, farmaciști, laboranți, profesori universitari și directori ai centrelor de sănătate, care au decedat în timpul pandemiei.

Lilia Dascalciuc a fost internată la SR Nisporeni, ulterior pe 5 ianuarie 2021 transferată la Spitalul Clinic Republican. În data de 26 ianuarie 2021 IMSP Spitalul Raional Nisporeni a anunțat că femeia a fost răpusă de COVID-19.

Lilia Dascalciuc activa în calitate de asistentă medicală în secția pato-morfologică a Spitalului Raional Nisporeni. Era o mama tânără și un bun specialist în domeniul în care activa. Colectivul instituției a exprimat sincere condoleanțe familiei, rudelor și prietenilor, în legătură cu trecere prematură în neființă a Liliei Dascalciuc, din cauza complicațiilor provocate de infecția COVID-19. 

Related posts

Asistentă medicală de la Hâncești s-a stins în urma complicațiilor infecției COVID-19

Albasat

Igor Dodon: Este examinată posibilitatea interzicerii tranzitului prin Moldova

Albasat

Peste 40 de șoferi, documentați în timpul filtrelor organizate de INSP

Albasat

Leave a Comment