Societate

Mașini furate din UE, vândute în Republica Moldova. Șase persoane sunt arestate

Șapte persoane au fost reținute fiind suspectate de contrabandă cu automobile în Republica Moldova. Procuratura a pornit urmărirea penală în cadrul executării unei cereri de comisie rogatorie din Ungaria, privind sustragerea automobilelor din Uniunea Europeană (UE) în valoare de peste 12 milioane de lei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției, au fost ridicate 25 de automobile la care, conform expertizelor criminalistice, s-au constatat elemente de falsificare a numerelor de identificare.

Din cele șapte persoane reținute, trei au fost plasate în arest preventiv, trei – în arest la domiciliu, iar altuia i-a fost aplicată măsură non-privativă de libertate. Dacă vinovăția celor implicați va fi demonstrată în instanța de judecată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 4 la 10 ani.

În context, Procuratura recomandă cetățenilor să dea dovadă de prudență și diligență maximă la procurarea automobilelor.

Related posts

Как Евросоюз помогает Молдове преодолеть последствия пандемии

Albasat

Germania înregistrează vârful de infectări cu coronavirus de la începutul pandemiei și o creștere exponențială a numărului de cazuri

Albasat

Poliția de frontieră raportează o creștere de 156% a infracțiunilor transfrontaliere

Albasat

Leave a Comment