Portal de știri
Societate

BCS a înaintat moțiune simplă asupra politicilor Ministerului Justiției

Așa cum au anunțat acum câteva zile, deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au înaintat moțiune simplă împotriva politicilor Ministerului Justiției. Potrivit lor, „pe parcursul unui an, partidul de guvernământ a făcut tot posibilul ca să subjuge ideea de justiție independentă”, transmite IPN.

„Ministerul Justiției a creat un sistem prin care anumiți procurori sau judecători acționează doar la directivele prețioase ale „partidului-stat” sau ale exponentului său de la Ministerul Justiției”, a declarat deputatul socialist Vasile Bolea.

În domeniul reformării justiției, actualul minister și-a început activitatea cu stângul – a modificat Legea procuraturii astfel ca instituția să-și piardă independența, spune Vasile Bolea. Potrivit parlamentarului, a fost subjugat și Consiliul Superior al Magistraturii, fiindu-i blocată activitatea. Acesta a mai acuzat ministrul justiției de trucarea concursurilor de numire a procurorilor în funcție. „Statul de drept trebuie să fie restabilit. Ingerințele politice dorite de gașca politică pe care o reprezintă ministrul sunt de neacceptat. Este de neacceptat când puterea executivă dorește să controleze puterea judecătorească”, a mai spus Vasile Bolea.

BCS solicită declararea nulității actelor de numire în funcție a procurorilor-șefi din diferite subdiviziunii. De asemenea, scoaterea de sub control politic a Procuraturii, prin excluderea ministrului justiției din Consiliul Superior al Procurorilor.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, dezbaterea moțiunii simple va avea loc la data stabilită de Biroul Permanent, nu mai târziu de 14 zile lucrătoare de la depunere.

Related posts

Аграрии заблокировали трассы в Кэушень и в Леова

Albasat

Un nou record tragic în Spania: 769 de decese într-o singură zi, din cauza epidemiei de COVID-19

Albasat

Comisia Situații Excepționale va examina oportunitatea instituirii stării de urgență

Albasat

Leave a Comment