Nisporeni

Cabinet cosmetologic dezvoltat la Nisporeni, datorită aportului Uniunii Europene

Își dezvoltă cabinetul cosmetologic, datorită suportului Uniunii Europene. Este vorba de Tamara Pușcașu, cosmetolog, ce activează în cadrul Incubatorului de afaceri din Nisporeni. Aceasta a reușit să procure un aparat cosmetologic cu radiofrecvențe, de ultimă generație, având sprijin financiar din partea Uniunii Europene. Datorită aparatului procurat, diversitatea serviciilor, dar și activitatea economică a crescut considerent.  Femeia recunoaște că astfel de aparat este foarte greu să-l procuri din bugetul propriu, deoarece prețul este excesiv de mare, pentru a putea fi acoperit de un simplu cabinet de cosmetologie.

 Tamara Pușcașu, cosmetolog: „Pentru a moderniza, pentru a presta servicii cât mai eficiente, cât mai calitative, oricum este nevoie de a dezvolta afacerea care o am, de aceia este nevoie de aparate mai performante, care să ne fie de ajutor, totodată de a mări și gama aceasta de servicii.  Mi-a venit ideia de a procura un aparat cosmetic multifunțional, pentru a avea o gamă mai mare de servicii, ceea ce e un ajutor foarte bun în prestarea serviciilor. Pentru a procura astfel de utilaj, sigur că este nevoie de investiții foarte mari, de aceia, ca să le suporte o singură persoană este foarte greu și am apelat la programul „ Femei în afaceri”. Este vorba de un suport financiar, nerambursabil, sigur că și cu investițiile proprii, dar mai puține, de aceia pentru noi este foarte convenabil de a participa la astfel de programe, care sunt asigurate de ODIMM,  care se ocupă de întreprinderile mici și mijlocii. Aceasta este un program pentru a finanța afacerile noi create.”

Tamara Pușcașu prezintă cu mândrie aparatul cosmetologic procurat  cu suportul financiar al Uniunii Europene și le aduce sincere mulțumiri, pentru  implicarea și aportul adus în dezvoltarea micii sale afaceri.

Tamara Pușcașu, cosmetolog: „ Este vorba de un aparat multifunțional, cosmetic, care oferă servicii de epilare definitivă, atât cât și servicii cosmetice cum ar fi: îngrijirea tenului acneic, îngrijirea tenului pigmentat. Este vorba de proceduri de radiofrecvență, care sunt foarte utile și actuale la momentul dat, atât cât și eliminarea tatuajelor cu ajutorul laserului.”

Tamara Pușcașu este foarte optimistă. Banii europeni au ajutat-o să-și extindă afacerea și să câștige clienți, și i-au dat încredere că poate avea succes acasă. Spune că această perioadă de criză nu o sperie – din contra, faptul că a reușit să acceseze fonduri europene nerambursabile și să dezvolte o afacere cu mult potențial îi dă încredere că ea va fi una de succes. Ea speră ca în curând lucrurile în țară să se amelioreze, astfel încât compania sa, aflată la început de drum, să aibă șansa de a se dezvolta.

Administratorul Incubatorului de afaceri din Nisporeni, unde activează femeia, se bucură pentru succesele rezidentei sale, dar şi pentru succesele tuturor rezidenţilor care au beneficiat de proiecte.

Vitalie Lazar, administrator Incubatorul de Afaceri Nisporeni:  “Cei mai mulţi rezidenţi din cadrul Incubatorului de afaceri, sunt femeile şi au beneficiat la proiectul realizat de către ODIMM “ Femei în afaceri”. 6 femei din Incubatorul de afaceri au beneficiat de această susţinere de 165 de mii de lei din partea ODIMM-ului, dintre care 100 de mii de lei au putut fi implementaţi direct în procurarea de echipamente şi utilaje, iar suma de 65 de mii de lei, folosite pentru consultanţă şi alte necesităţi în interiorul companiei. Fiecare finanţare, mai ales nerambursabilă, este foarte binevenită, atât autorităţilor, cât şi agenţilor economici, fiindcă modelează, ajută să-şi dezvolte afacerea. „

 Amintim că aparatul cosmetologic cu radiofrecvențe a fost procurat datorită proiectului „Femei în afaceri”.

Programul „Femei în Afaceri” a fost lansat în toamna anului 2016, având ca obiectiv promovarea abilității economice și sociale a femeilor din zonele rurale prin reducerea inegalității de gen, creșterea și dezvoltarea afacerilor, schimbarea percepției inovaționale, sporirea accesului la resurse, servicii și tehnologii. Până în prezent, prin intermediul programului, la Componenta de granturi mici au fost selectate și finanțate 379 de afaceri ale femeilor de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Suma granturilor aprobate este de circa 52 milioane lei, ele urmând să atragă investiții în economie de circa 90 milioane lei. Afacerile antreprenoarelor au creat și menținut peste 1500 locuri de muncă. Programul este finanțat din bugetul de stat și suplinit din fondurile Uniunii Europene.

Acest material este produs în cadrul campaniei de informare „UE-Moldova: Împreună mai puternici”, desfășurată de proiectul „Comunicare strategică și suport pentru mass-media în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul materialului aparține autorilor și nu reprezintă în mod neapărat viziunea UE.

Related posts

Polița de asigurare medicală obligatorie, mai ieftină până la 1 aprilie. Vezi cât costă și cine poate beneficia de prețul redus

Albasat

Accident la ieşirea din satul Vărzăreşti. Un pasager a avut nevoie de îngrijiri medicale

Albasat

Patru persoane infectate cu COVID-19 sunt internate la Spitalul Raional Nisporeni. O pacientă se află în stare gravă

Albasat

Leave a Comment