ALBASAT
Actualitate Societate

Candidații la studii superioare sunt așteptați la USM pentru a depune dosarul de concurs

Candidații la studii superioare sunt așteptați până la data de 31 iulie la Comisia de admitere a Universității de Stat din Moldova pentru a depune dosarul de concurs, care poate fi înregistrat și online pe eadmitere.usm.md. Pentru viitorii săi studenți universitatea oferă în acest an peste 1700 de locuri la buget, transmite IPN.

Igor Bercu, secretar responsabil al Comisiei de admitere USM, a spus că la primele ore de admitere au fost ridicate peste 350 de cereri. Potrivit lui, este un număr destul de bun pentru USM. La admiterea din anul trecut, în prima zi, au fost recepționate peste 600 de cereri la licență și peste 100 de cereri la masterat. Cele mai solicitate specialități au rămas cele de la științele economice, dreptul, tehnologiile informaționale, limbile moderne, relațiile internaționale. În această listă se regăsesc și specialitățile noi, precum Producție multimedia și Web design. În același timp, specialitățile de la științele educației nu sunt foarte solicitate de candidați.

Secretarul responsabil al Comisiei de admitere USM a spus că taxa pentru studii a fost majorată la USM ca și în alte universități. Cel mai mare preț al contractului este la Facultatea de drept – 14000 de lei, designul jocurilor și producția multimedia – 13500 de lei. Cel mai mic contract este la specialități de antropologie, filozofie – 7500 de lei și urmează alte specialități, cum ar fi geografia, chimia – 7800 de lei. Clădirile universității se pregătesc pentru noul an de studii, se investește mult în înnoirea sălilor, în tehnică, ca să corespundă doleanțele cu cerințele candidaților, a adăugat Igor Bercu.

Absolventa liceului teoretic „Pan Halippa” din Edineț, Valeria Rența, a venit să depună actele la Facultatea de Litere. Tânăra este pasionată de limbi străine, cunoaște limba spaniolă și dorește să devină traducătoare. Valeria Rența așteaptă ca procesul de învățământ să fie interactiv. După absolvirea facultății, ea planifică să plece peste hotare.

Ana Kirkova a depus actele la Facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice si Administrative. Din clasa a IX-a o interesează evenimentele din comunitatea mondială. Ea crede că fiecare cetățean trebuie să știe ce se întâmplă nu numai pe plan regional, dar și cel internațional. Domnișoara vrea să fie înmatriculată în grupă cu predare în limba engleză ca să îmbunătățească nivelul limbii.

Valeria Calugher, absolventa liceului „Mihail Koțiubinskiˮ, a ales viitoarea sa specialitate împreună cu părinți. Tânăra a depus actele la specialitatea Marketing și Logistică, deoarece o consideră de mare perspectivă. Ea a opiniat că cea mai complicată etapă pentru un absolvent al școlii este adaptarea la mediul universitar. De aceea, ea în primul rând vrea să facă cunoștință cu noul colectiv și cu profesorii.

Universitatea de Stat dispune de un contingent de peste 10 800 de studenți, care își fac studiile la peste o sută de programe de licență, master și de doctorat, în cadrul celor 11 facultăți și 6 școli doctorale. Instruirea la USM se desfășoară în patru limbi: română, rusă, franceză și engleză.

Related posts

Platforma DA îndeamnă autoritățile să pună subiectul transnistrean pe lista priorităților

AlbasatTV, Nisporeni

Oфициальный курс валюты на дату 24.09.2020

Albasat

Unde petreci de Dragobete? La Nisporeni se organizeaza un concert de zile mari.

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment