ALBASAT
Nisporeni Societate

Centrul de Sănătate Nisporeni are un aparat radiologic digital datorită județului Timiș, România

Secția Radiologie din IMSP Centrul de Sănătate Nisporeni a fost recent renovată și dotată cu echipament medical performant în cadrul Proiectului ”Sprijin financiar în achiziționarea Sistemului Radiologic Digital pentru IMSP CS Nisporeni” finanțat de Consiliul Județean Timiș și Consiliul Raional Nisporeni.

Consiliul Județean Timiș a donat 450.000 de lei românești (aprox. 1.820.000,00 MDL) pentru Centrul de Sănătate Nisporeni, bani din care a fost achiziționat aparatul radiologic necesar.

„Aducem mulțumiri tuturor celor implicați și anume: Consiliului Raional Nisporeni, d-lui Președinte Vasile MĂRCUȚA; Consiliului Județean Timiș, d-lui Alin Adrian NICA. Pentru instituția noastră acest Sistem Radiologic este o achiziție binevenită și foarte utilă în acordarea serviciilor radiologice calitative acordate pacienților. Vă mulțumim pentru suportul acordat!”, se arată într-un mesaj al Centrului de Sănătate.

”Îmi doresc să îi ajutăm în continuare pe frații noștri de peste Prut și îi încurajez și pe ceilalți președinți de consilii județene și primari să o facă. Premierul României tocmai a încheiat o vizită oficială la Chișinău, iar luni, o delegație importantă de parlamentari români va fi în Republica Moldova. Sunt adeptul mișcării de sprijin concret pentru Republica Moldova, căci vorbele trebuie să devină fapte, prin proiecte și prin întâlniri directe, în comunitate. Aceeași abordare am avut-o și când am fost primar: am finanțat dotarea cu mobilier a două grădinițe din satul Cojușna. Acum, în scurta mea vizită acolo, am fost emoționat să văd progresul din ultimii ani și, totodată bucuros că am contribuit la binele mai multor generații de copii”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Aparatul de radiologie de care dispunea Centrul de Sănătate Nisporeni data din anii ‘80, a mai subliniat Nica: ”Am convingerea că moldovenii sunt oameni gospodari și vor valorifica toate oportunitățile pe care le vom oferi în viitor”.

CJ Timiș are o relație de colaborare și de implementare a proiectelor comune cu Republica MoIdova încă din 2014, iar Raionul Nisporeni a solicitat sprijin financiar.

În 2018, Județul Timiș și raionul Nisporeni au semnat o înțelegere de cooperare bilaterală. Documentul semnat vizează stabilirea și dezvoltarea de relații de colaborare bilaterală în următoarele domenii: administrație publică locală, economie, învățământ, cultură, turism și sport, tineret, sănătate și asistență socială.

Related posts

Ansamblul „Doina Codrilor” din Vărzărești, Nisporeni, premiat la Festivalul QR4ALL în comuna Țuțora, județul Iași, România

AlbasatTV, Nisporeni

PROTEST în fața Guvernului din Chișinău. Oamenii cer DEMISIA GUVERNULUI CHICU (LIVE)

Albasat

Tabăra cu sejur de zi la I.P. Gimnaziul Alexandru cel Bun Vărzărești, Nisporeni: O experiență interesantă și educativă pentru copii

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment