ALBASAT
Nisporeni Societate

Colinde frumoase au răsunat la televiziunea ALBASAT

Tradiţiile de Anul Nou, transmise din moşi – strămoşi au   fost  resimţite şi la sediul postului nostru de televiziune, ALBASAT. O ceată de colindători a ansamblului “Freamăt de Codru”, ne-a păşit pragul şi ne-a încântat cu un buchet frumos de colinde.

Îmbrăcați în straie naţionale colindătorii ne-au adus vestea despre nașterea lui Hristos și ne-au amintit despre datinile de Crăciun.

Colindatorii ne-au urat un an luminos şi îmbelşugat.

 “Un an bogat şi mai frumos şi mai multă bunătate!”

 “Sărbători fericite! Ani mulţi, sănătoşi, frumoşi. Să ne fie societatea mai curată, oamenii mai buni la suflet şi dvs succes în toate!

Cu drag din tot sufletul, v-a colindat ansamblul “Freamăt de Codru”.

După ce ne-au urat și ne-au încălzit sufletele cu tradiţionalele colinde, noi am mulţumit oaspeţii cu daruri şi i-am invitat să vină şi la anul.

“- Vă aşteptăm şi la anul cu mare drag.

– Mulţumim!” 

Colindătorii spun că păstrează cu sfinţenie, an de an, credinţa şi obiceiurile sărbătorilor de iarnă, iar datinile strămoşeşti merită a fi promovate.

AGLAIA CROITORU, CONDUCĂTORUL ANSAMBLULUI “FREAMĂT DE CODRU”: “Din străbuni a rămas şi se transmite din neam în neam şi până în ziua de azi o tradiţie că pe la casele oamenilor se colindă. Ce înseamnă colindele? Colindele înseamnă că aducem vestea mare că s-a născut un domn Iisus Hristos, care va aduce pe lume mântuirea sufletelor noastre. Sărbătoarea să o întâlnim  cu pace în suflet, în case, cu voie bună, cu multă bucurie.”  

  Colindele au caracterul unor cântece tradiţionale, cu tente folclorice, urari epico-lirice. Ele se cântă în preajma Sfintelor Sărbători ale Crăciunului, având versiuni diferite, în funcţie de regiuni. Redacția noastră așteaptă și în aceste zile cete de colindători.

Related posts

Conducătorul ansamblului „Moștenitorii” din Nisporeni a primit titlul onorific de „Maestru în Artă”

Albasat

Cursul valutar oficial la 06.05.2021

Albasat

După majorarea tarifului la gaze, bisericile vor avea dificultăți la achitarea facturilor

Albasat

Leave a Comment