Nisporeni Societate

Operațiunea “CASCADA”: au fost întocmite 112 procese verbale

Un șofer din satul Ciuteşti şi altul din satul Bălăneşti  au rămas fără permise de conducere după ce au urcat băuţi la volan. Iar alți 47 s-au ales cu amenzi şi puncte de penalizare pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere. Este bilanțul polițiștilor din Nisporeni, care au efectuat în perioada 26-28 decembrie razii în cadrul operaţiunii “CASCADA”.

GHEORGHE BARGAN, ŞEFUL SECŢIEI SECURITATE PUBLICĂ DIN CADRUL IP NISPORENI: “Primul caz, este un conducător auto din satul  Ciuteşti, care necătând la faptul că anterior fusese privat de dreptul de a conduce, şi-a permis să conducă mijlocul de transport repetat în stare de ebrietate. Pe acest caz a fost iniţiată  o cauză penală. Mijlocul de transport  fost ridicat la parcarea specială, iar conducătorul auto, dacă vinovăţia sa va fi demonstrată riscă o sancţiune sub formă de până la 240 de ore în folosul comunităţii sau chiar şi închisoare de până la un an de zile.”

La data de 28 decembrie, la intrarea în satul Boldureşti a fost depistat un alt şofer, originar din satul Bălăneşti, care conducea automobilul în stare de ebrietate.

 “- Dvs aţi consumat băuturi alcoolice?

– Da. Eu nu zic: Nu. Doriţi să treceţi testul alcoolscopic?

– Da. – Ce aţi servit? – Să vă spun sincer?  200 gr de rachiu şi două pahare de vin. Mai mult nu.- Haideţi, să trecem testarea alcoolscopică!”

RADU DERIS, COMANDANT AL PLUTONULUI UNGHENI-NISPORENI:   “În satul Boldureşti a fost oprit un conducător auto, care din cavitatea bucală se simţea miros de alcool. În urma testării alcoolscopice, s-a constatat rezultatul de 0,76 miligrame/ litru.  Conducătorul auto riscă de la 200 la 240 de ore neremunerate în folosul comunităţii şi cu anularea dreptului de a conduce unitatea de transport.”

De asemenea, în cadrul operaţiunii “CASCADA”, un şofer de motocultor din satul Vînători  s-a ales cu o amendă de peste 18 mii de lei, pentru că a fost prins că conducea în stare de ebrietate. Mai mult ca atât, motocultorul nu era dotat corespunzător cu catadioptri, prevăzut de regulamentul circulaţiei rutiere, iar conducătorul mijlocului de transport nu era echipat cu vestă reflectorizantă. Şi căruţaşii au fost în vizorul oamenilor legii în cadrul acestor razii.

 GHEORGHE BARGAN,  ŞEFUL SECŢIEI SECURITATE PUBLICĂ DIN CADRUL IP NISPORENI:  “A fost documentat un căruţaş, un vizitiu în stare de ebrietate la căruţă, conducând hipomobilul, tractat de un cal. Această persoană este din satul Cioreşti şi i s-a aplicat o sancţiune sub formă de amendă în mărime de 17 mii 500 de lei.    De  asemenea la 6 conducători de căruţe au fost întocmite procese verbale, referitor la faptul sau căruţele nu erau dotate cu aceşti catadioptri, sau chiar înseşi vizitii nu dispuneau de vestele reflectorizante.”

La rândul lor, conducătorii auto, care au fost disciplinați în trafic,  au salutat  acţiunile polițiștilor.

 “Sunt şoferi care nu respectă regulile de circulaţie şi e bine ca din când în când să se facă asemenea acţiuni.”

„Sunt binevenite, deoarece mulţi şoferi urcă la volan băuţi şi se întâmplă multe accidente, din cauza asta.”

În scopul elucidării ilegalităţilor admise de către agenţii economici, poliţiştii au descins verificări inopinate la magazinele alimentare.

 “Nu aveţi dreptul de a comercializa băuturi alcoolice, cunoaşteţi după ora 22:00, nici minorilor, nici maturilor.” 

În urma verificărilor, oamenii legii au depistat într-un magazin că erau puse spre vânzare produse pirotehnice. De asemenea, în cadrul operaţiunii, au fost depistate trei persoane, care consumau băuturi alcoolice în locuri publice, iar altele şase fumau în locuri interzise.

 “Aţi comis o încălcare, art. 91, o să vă întocmim un proces verbal.”

Alţi patru bărbaţi au fost documentaţi pentru tulburarea liniştii în timpul nopţii. Totodată, s-a constatat că opt şoferi transportau ilicit mărfuri şi călători. Iar altor 14 persoane li s- au întocmit procese verbale, fiindcă au comis acte de huliganism stradal.

 GHEORGHE BARGAN, ŞEFUL SECŢIEI SECURITATE PUBLICĂ DIN CADRUL IP NISPORENI: “De asemenea unei persoane din oraşul Nisporeni i s-a întocmit un proces verbal, referitor la ultragierea vebală a poliţistului şi a fost documentat adăugător şi pe cazul de huliganism comis în stradă. Acestei persoane i s-a întocmit un proces verbal pe actul de huliganism, o amendă de 1500 de lei, iar referitor la ultragierea poliţistului, dosarul contravenţional a fost expediat în instanţa de judecată, cu recomandarea de a-i fi aplicată sancţiunea sub formă de arest contravenţional pe un termen de  15 zile.”

Agresorii familiari au fost şi ei “sub lupa” poliţiştilor. Astfel, doi bărbaţi care aveau interdicţia de a se apropia de familie, s-au ales cu procese verbale pentru nerespectarea ordinului de restricţie.

 OLESEA ŢURCANU, OFEŢER PRINCIPAL SIC DIN CADRUL IP NISPORENI: A fost dus lucrul cu persoanele aflate în vizorul poliţiei, dintre care: agresorii familiari, persoanele anterior condamnate, minorii delicvenţi, persoanele aflate la evidenţă alcoolică sau a medicului psihiatru. La fel, au fost întreprinse măsuri în localurile de noapte, în localuri de agrement, cu scopul de a depista prsoanele aflate în stare de ebrietate. 08:28″.

Operaţiunea specială “Cascada” a fost desfăşurată pentru intensificarea activităţii de menţinere a ordinii de drept şi asigurarea securităţii publice.

 OLESEA ŢURCANU, OFEŢER PRINCIPAL SIC DIN CADRUL IP NISPORENI:  “În perioada 26-28 decembrie 2019, pe teritoriul raionului Nisporeni a fost declanşată operaţiunea specială “Cascada”, care a avut ca scop sensibilizarea cetăţenilor, prevenirea victimizării acestora, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă.”

În cadrul operaţiunii “Cascada”, desfăşurată  pe teritoriul raionului Nisporeni au fost antrenate 28 de echipaje, formate din 72 de poliţişti, atât din cadrul IP Nisporeni, cât şi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare, ce ţine de plutonul Ungheni-Nisporeni.

Pe parcursul operaţiunii au fost întocmite 112  procese  verbale cu privire la contravenţie. Pe 109 cazuri au fost aplicate sancţiuni contravenţionale sub formă de amendă. Valoarea totală a acestia, constituind 92 de mii 400 de lei.

Related posts

Футбол возвращается в Молдову

Albasat

Grădinița „Andrieş” din Şendreni, Nisporeni, renovată cu suportul României

Albasat

Blue Air anulează 64 de zboruri programate în luna august, din Italia și Cipru

Albasat

Leave a Comment