ALBASAT
Societate

Conceptul de modernizare a Pieţei Centrale a fost votat de CMC

Conceptul de modernizare a Pieţei Centrale a fost aprobat astăzi, 11 august, la şedinţa Consiliului municipal Chişinău, cu 43 de voturi. Piața va fi modernizată în maximum doi ani. În primă etapă, vor fi efectuate lucrări inginerești pentru asigurarea cu veceuri şi locuri pentru spălarea mâinilor, dar şi amenajarea unui punct medical, transmite IPN.

Ulterior, vor fi realizate lucrări în sectoarele de fructe, legume, sectorul meșteșugăresc, angro și cel de rădăcinoase. Potrivit documentului, se prevede şi amenajarea parcărilor pentru vizitatori, în adiacentul spațiului de comerț, pe străzile Tighina şi Armenească, reamenajarea Pieței avicole din str. Cărbunari, precum şi amenajarea filialelor în toate sectoarele capitalei.

Urmează etapa de licitație pentru organizarea lucrărilor de proiectare, care vor dura două luni. Lucrările de modernizare pentru prima etapă urmeză să fie lansate în toamnă.

Costurile de proiectare pot fi asigurate din banii municipali sau prin creditare și implicare agenților economici, care activează în piață și au ca proprietate privată terenuri și spații în piață.

Related posts

Yan Wenbin, ambasador: China susține drumul ales de Moldova în mod independent

AlbasatTV, Nisporeni

Pescuitul este interzis de la 1 aprilie

Albasat

Oфициальный курс валюты на дату 20.10.2020

Albasat

Leave a Comment