Nisporeni

Crește numărul de cazuri de Coronavirus în raionul Nisporeni. Află care sunt cele mai noi date prezentate de CSP Ungheni

Cazurile de infectare cu noul tip de Coronavirus, devin tot mai multe în raionul Nisporeni, astfel creându-se o stare mai alarmantă.

Potrivit lui Alexandru Cornei,  șef al  Centrului de Sănătate Publică Ungheni, până la data de 30.10.2020, în raionul Nisporeni au fost depistate 654 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 563 de cazuri sunt deja tratate. În ambulator sunt 68 de persoane.

„Datele ce reflectă evoluția pandemiei prin infecția COVID-19, per raionul Nisporeni, la data de 30.10.2020, arată în felul următor: total cazuri confirmate per raion, de la începutul pandemiei până la ora actuală, avem 654 de persoane. Din totalul de 654 de persoane, cazuri tratate avem 563, respectiv cazuri active 82 și decedați avem, din păcate, nouă persoane. Se necesită și se solicită implicarea populației, să vină în ajutorul domeniului medical, deoarece stoparea pandemiei nu ține doar de domeniul medical. Medicii, de unii singuri, nu pot să facă față pandemiei, atunci când nu este recepție din partea populației și când nu este conlucrare.” a menționat Alexandru Cornei, șef al Centrului de Sănătate Publică Ungheni.

Persoane internate la spitalul raional Nisporeni sunt 11, alte  2 persoane sunt la Ungheni, iar la Chișinău sunt internate 3 persoane. Din păcate, sunt 9 cazuri de deces per raion, după cum urmează:

Nisporeni, Soltănești – câte 2 cazuri

Ciutești, Grozești, Milești, Vânători și Ciorești – câte un caz.

Cazuri suspecte la moment nu sunt.

Sunt 82 de cazuri active, după cum urmează:

 1. Nisporeni- 30 de cazuri.
 2. Șișcani- 15 cazuri.
 3. Ciutești și Vărzărești- câte 6 cazuri.
 4. Bolțun, Bălănești și Ciorești- câte 3 cazuri.
 5. Vulcănești, Bălăurești, Cristești, Grozești, Bărboieni și Șendreni- câte 2 cazuri.
 6. Valea-Trestieni, Cîrnești, Drojdieni și Vînători- câte 1 caz.

Totodată, Alexandru Cornei,  șef al  Centrului de Sănătate Publică Ungheni îndeamnă cetățenii să respecte starea și restricțiile impuse, precum:

 • Purtarea măștii obligatorie în spațiile publice.
 • Dezinfectarea suprafețelor.
 • Respectarea distanței sociale.
 • Autoizolarea în caz de simptome sau intrarea în contact cu persoane suspecte, sau depistate cu Covid-19.
 • Apelarea neîntârziată la 112, în caz de febră, tuse, sau alte simptome îngrijorătoare.

Related posts

4 cazuri noi de COVID-19, confirmate în raionul Nisporeni

Albasat

Sunt sau nu nisporenienii adepţii cumpărăturilor online? Iată ce arată statisticile Oficiului Poștal din oraș

Albasat

Ministrul Economiei şi Infrastructurii a efectuat o vizită la Nisporeni. Cum vor fi sprijiniţi agenţii economici, afectaţi de pandemie

Albasat

Leave a Comment