Societate

Cum își petrec moldovenii vacanța pe litoralul turcesc

Prima cursă charter cu moldoveni care au zburat în Turcia a fost efectuată pe 4 iulie, iar cei 173 de turiști au trecut toate procedurile, respectând măsurile anti-COVID-19 și deja se odihnesc pe litoralul turcesc. Următorul zbor este planificat pentru data de 11 iulie, iar toate locurile deja sunt ocupate. La fel și în cazul curselor charter planificate pentru data de 14, 16 și 18 iulie.

Contactată de IPN, Viorica Cașu, directoarea unei agenții de turism, a declarat că la bord operatorii sunt nevoiți să păstreze șase locuri libere, în caz că cineva se infectează și va trebui adus acasă. Toate celelalte locuri sunt ocupate.

Au fost și turiști mai nerăbdători care nu au așteptat primul charter spre Antalya, ajungând în Turcia încă pe 1 iulie, cu curse regulate, cu escală prin Istanbul.

Cât ține de cei 178 de turiști care au zburat la mare cu charterul din 4 iulie, Viorica Cașu a menționat că fiecare a fost supus termometriei. Nimeni nu a avut nevoie de testare. Partenerii din Turcia i-au întâmpinat cu flori, aceștia fiind primii turiști din Republica Moldova. De asemenea, fiecare turist a primit un pachet cu măști și dezinfectanți. În autocarele cu care au mers la hotel au fost ocupate doar scaunele de la geamuri, fiind respectată distanța socială.

În toate hoteluri, check-in-ul a fost făcut chiar la sosire, iar turiștii nu au trebuit să aștepte ora 14.00,  pentru care re regulă este fixată cazarea. Viorica Cașu a menționat că hotelurile sunt practic goale, în ele fiind cazați turiști în proporție de 20%. În aceste condiții, turiștii se simt și mai bine tratați, chiar și în restaurante fiind mai mulți chelneri. Spre deosebire de anii precedenți, când se opta pentru bufetul suedez, acum mâncarea este după sticlă, fiind servită la solicitare.

Pe teritoriul hotelurilor sunt mai multe locuri de unde turiștii își pot lua mască de protecție. Activitățile au rămas practic aceleași, doar că sunt desfășurate în aer liber. Accesul la cluburile pentru copii, saune și sălile de sport este în bază de programare. Dacă cineva iese de pe teritoriul hotelului, la întoarcere i se verifică temperatura.

Turiștii moldoveni au posibilitatea să procure, la dorință, asigurarea COVID-19. Acest lucru poate fi făcut direct din aeroport sau în Republica Moldova. Ei pot opta pentru o asigurare pentru care achită un euro pe zi. Aceasta acoperă două teste, tratament pentru șapte zile, fie în ambulatoriu sau izolarea la hotel, însă nu este prevăzut biletul la avion înapoi. Un alt tip de asigurare costă patru euro pe zi – COVID plus. Aceasta acoperă tratamentul pentru 14 zile – ambulatoriu sau hotel, dar este acoperit și biletul înapoi în țară.

Related posts

Un nou caz de coronavirus, în raionul Nisporeni. Persoana infectată este internată la Spitalul Raional

Albasat

Demers de reziliere a contractului cu investitorul de la Aeroportul Internațional Chișinău

Albasat

Un bărbat a murit de COVID-19 în această dimineață. Este al 55-lea deces

Albasat

Leave a Comment