Portal de știri
Nisporeni Societate

Cursul „Educație pentru Socializare Juridică” a revenit în instituțiile de învățământ din Nisporeni

Odată cu începerea anului de studii 2022 – 2023, angajații Inspectoratului de Poliție Nisporeni au revenit la predarea orelor opționale în cadrul programului „Educație pentru Socializare Juridică”. De data aceasta într-un format inedit.

Polițiștii desfășoară orele de educație pentru socializare juridică alături de profesori în opt instituții de învățământ din raionul Nisporeni.

Acest program are scopul de a ajuta tinerii să facă față provocărilor ce îi așteaptă în viață, oferindu-le la ore un spațiu în care să se simtă liberi, să fie informați, să-și construiască idei și să învețe să le aplice în siguranță în viața de zi cu zi.

Totodată alianța profesor + polițist încurajează crearea unei societăți civile puternice, în care statul de drept are statutul de piatră de temelie a societății.

Cursul opțional „Educație pentru Socializare Juridică” a fost lansat anul trecut, iar elevii din mai multe instituții de învățământ din Nisporeni au avut ocazia să se bucure de participarea la această disciplină.

Cursul este elaborat în cadrul Programului pentru Socializare Juridică în Școlile din Republica Moldova. Programul este implementat în parteneriat de către Ministerul Educației și Cercetării, Poliția Republicii Moldova și PH International.

Related posts

Oфициальный курс валюты на дату 20.08.2020

Albasat

Poliţia aduce Crăciunul. Angajaţii Inspectoratului de poliţie Nisporeni au distribuit daruri mai multor familii nevoiaşe din raion

Albasat

103 milioane de pasageri transportați în 2019

Albasat

Leave a Comment