Nisporeni

Două cazuri noi de COVID-19, confirmate astăzi în raionul Nisporeni

Două cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate astăzi, în raionul Nisporeni. Astfel, de la începutul pandemiei şi până la ora actuală, 93 de  locuitori s-au infectat cu acest virus. În cele două cazuri noi, este vorba despre o persoană  din oraşul Nisporeni şi alta din satul Şendreni. Îmbucurător este faptul că din cele 93 de cazuri, 66 s-au tratat deja.

Astăzi, în R. Moldova alte 408 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate, dintre care 3 în regiunea transnistreană.

Din numărul total de cazuri, 4 sunt de import și, anume, din Turcia-2, Franța-1, Federația Rusă-1. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 26222 cazuri.

În total au fost efectuate în această zi 2058 de teste, dintre care primar – 1562 și repetat – 496. Din numărul total de cazuri, 22 sunt lucrători medicali: medici-1,  asistenți medicali- 20, personal auxiliar- 1.

În același timp, 442 de pacienți sunt în stare gravă, dintre care 38 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată, 1160 fiind în stare de gravitate medie, iar ceilalți pacienți sunt în stare satisfăcătoare.

Bilanțul deceselor a urcat la 823 după ce alte 13 persoane au pierdut lupta cu virusul în ultimele 24 de ore. Este vorba de șase femei, cu vârstele cuprinse între 27 și 85 de ani, din Chișinău, Edineț, Comrat,  Anenii-Noi, Râșcani, Căușeni, Hâncești, Bălți, Orhei, precum și doi bărbați, de 78 de ani, din Chișinău și Orhei. Cea mai tânără victimă, de 27 de ani era din Bălți.  A fost internată cu pneumonie bilaterală, la data de 4 august, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială gr.II, obezitatea gr.III.

Alte 251 persoane au fost vindecate și externate. Până la ziua de azi s-au vindecat 18418 persoane.

Related posts

Un nou caz de coronavirus, confirmat la Nisporeni. Bilanțul a ajuns la 136

Albasat

ULTIMA ORĂ: Al diolea caz de coronavirus în Nisporeni

Albasat

Serviciile medicale, prestate de Spitalul Raional Nisporeni au fost reluate. Cum pot beneficia pacienţii de ajutorul medicilor în această perioadă

Albasat

Leave a Comment